x

Crno-bijeli prugasti džemper, simbol francuskog šika

Modni stručnjaci u posljednjih nekoliko sezona, pa tako i ove, za hladne dane preporučuju džempere koji, u zavisnosti od kombinovanja, mogu da izgledaju krajnje elegantno i ležerno.

Izbor je veliki. Moderni, topli i udobni džemperi mogu biti i odlična zamjena za kaput ili jaknu, a ako se kombinuju s uskim farmerkama i trendi dubokim čizmama, izgledaćete više nego moderno.

Kad ne znate šta da obučete ili želite da se osjećate udobno, džemper je pravi izbor. Ima ih u raznim bojama i modelima, u različitim bojama i sa velikim brojem dezena... Svako može pronaći džemper po svom ukusu - tanji, deblji, kraći, duži, jednobojni ili šareni. A džemperi na pruge su modni trend i ove jesenje i zimske sezone.


Bilo da su pruge velike ili male, u jarkim ili smirenijim bojama, možete ih nositi sa farmerkama, mini ili dugom suknjom. Prugasti džemperi su simbol francuskog šika i ležernog stila oblačenja i u svojim najnovijim kolekcijama imaju ih poznati brendovi. Osim što zrače sofisticiranošću, ovi džemperi sjajna su baza za stilske priče koje zaslužuju čistu peticu - dajte mu odvažnu notu uz kožne pantalone i crvene cipele s potpeticama.

A ove jeseni i zime zabavnu i uzbudljivu notu modnim izdanjima daćete crno-bijelim prugastim džemperom koji će kreirati snažan vizuelni pečat, a posebno je postao omiljen uz kožne jakne i militari čizme. Takođe, možete mu dati odvažnu notu kombinujući ga uz trendi kaput ili ga učiniti zvijezdom izgleda uz bijele farmerke ili kožne hlače koje će biti sjajan kontrast.


Ovaj modni komad ukrao je simpatije zaljubljenica u modu, a crno-bijeli prugasti džemper daje provjeren izbor kada vam ponestane inspiracije.

Šta je francuski šik?

Izraz šik (frc. chic) nastao je od riječi chicard koja se sredinom 19. vijeka u Parizu koristila kao žargonski izraz za otmjene ljude. Danas se najčešće koristi kao sinonim za svevremensku eleganciju i sofisticirani stil. A kako opisati francuski šik? To je jedinstvena jednostavnost odijevanja, stil koji se odupire jednosezonskim trendovima. U modnom smislu pokazuje se u odabiru klasičnih odjevnih komada koji vas nikada neće razočarati i neutralnoj paleti boja s kojom nikad ne možete pogriješiti.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.