x

Bellator

Cro Cop protiv Nelsona 25. maja u Londonu

MMA kickboxing legenda, hrvatski borac Mirko Filipović Cro Cop, borit će se pod okriljem organizacije Bellator u maju ove godine, kada će se suočiti s također veteranom Royjem Nelsonom.

Zvaničnici Bellatora su danas potvrdili da će Cro Cop (31-11-2 MMA, 0-1 BMMA) i Nelson (23-15 MMA. 1-1 BMMA) odmjeriti snage na eventu Bellator 200, koji će biti održan 25. maja u SSE Areni u Londonu. 

Ova borba će poslužiti i kao revanš dvojice boraca nakon što su se borili u oktobru 2011. godine na eventu UFC 137, kada je u trećoj rundi Nelson nokautirao Cro Copa.

Filipović ima 43 godine, a u Bellator ulazi nakon impresivnog niza od osam pobjeda. Tokom 2017. godine se borio samo jednom, kada je u novogodišnjoj noći nokautirao japanskog veterana Tsuyoshija Khsaku na eventu Rizin FF 9. Cro Cop iz 2016. godine ima omjer 3:0, uključujući tri pobjede kada je osvojio Rizinovu GP titulu.

Četrdesetjednogodišnji Nelson je nedavno odlukom sudija poražen od Mata Mitrionea na eventu Bellator 194. Protiv Cro Copa će odraditi svoju treću borbu u Bellatoru nakon 19 borbi u UFC-u.

Trenutno Bellator 200 uključuje borbu za titulu u srednjoj kategoriji između šampiona Rafaela Carvalha i Gegarda Mousasija te mečeve Michael Page - David Rickels i Phil Davis - Linton Vassell.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.