x

Sjajna obrana ekipe Milana Tomića

Crvena Zvezda srušila Fenerbahce u Štark Areni

Košarkaši Crvene Zvezde slavili su večeras u utakmici 2. kola Eurolige protiv turskog dopravka Fenerbahcea rezultatom 68:56.

Beograđani su do ovog trijumfa došli zahvaljujući fantastičnoj timskoj obrani koju su igrali od početka do kraja ovog susreta.

U samom startu vidjelo se da će defanzive u ovoj utakmici voditi glavnu riječ. Bila je to teška utakmica na mišiće u kojoj je Zvezda imala mnogo više energije i raspoloženih košarkaša te je Fenerbahce, osim u prvoj četvrtini, bio u stalnom zaostatku za Beograđanima.

Konačnih 56 poena Fenera dosta govori o tome kako je tim Milana Tomića večeras igrao u obrani, a turski košarkaši od početka do kraja nisu uspijevali uhvatiti ritam, posebno u napadu.

X faktor ove pobjede Crvene Zvezde bio je Mouhammad Faye koji je pogodio ključne poene te pohvatao bitne skokove uz odličnu obranu nad visokim igračima Fenera. Lorenzo Brown bio je najbolji strijelac domaćina s 13 koševa dok su po 11 ubacili Perperoglu i Gist.

Nando De Colo s 19 poena bio je daleko najbolji igrač Fenera dok je Ali dodao 13. Ostali košarkaši Željka Obradovića bili su daleko ispod svoje razine. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.