x

Zenica

Crveni križ organizovao besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Crveni križ grada Zenice u periodu od 8. do 15. maja obilježava Svjetski dan i Sedmicu Crvenog križa. Nakon niza aktivnosti koje je sprovela ova humanitarna organizacija, danas su volonterke i volonteri Crvenog križa u centru grada Zenice upriličili besplatno mjerenje šećera u krvi kao i mjerenje tlaka.

“Tokom cijele sedmice organizovali smo aktivnosti i trudimo se da imamo aktivnosti svaki dan, a ovo je jedna od niza aktvnosti. Imamo promotivni štand. Besplatno mjerimo pritisak, šećer u krvi i distribuiramo markice u apoenima od pola marke i time se podržava rad Crvenog križa. Ovogodišnji moto je “Nabaci osmijeh na lice”, a Crveni križ” svakodnevno u aktivnostima trudi se ublažiti ljudsku patnju”, istakla je Mirela Hodžić, tehnički sekretar Crvenog križa grada Zenice.

Obilježavanje sedmice Crvenog križa započet je u utorak, 8. maja akcijom darivanja krvi u prostorijama CK i na Transfuzijskom centru KBZ, a u srijedu, članovi Crvenog križa upriličili su obilazak i podjelu poklona za sve porodilje na odjelu ginekologije i porodiljstva koje su rodile na 8. maj. 

Ono što najavljuju ispred ove humanitarne organizacije jeste da se aktivnosti nastavljaju, te će se tako već u ponedjeljak obaviti distribucija prehrambenih paketa donacije Agana Hodžića, a u utorak, 15. maja u prostorijama Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” u Zenici, organizovat će se pokazna vježba pružanja prve pomoći na temu “Povrede u školi”.


Foto : Pahuljko

Izvor : TNT portal

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.