x

Čuda prirode! 7 mjesta koja svakako treba posjetiti u Švicarskoj

Švicarska je zemlja izvrsne čokolade, sira i tačnih satova. No poznata je i po nevjerojatnim planinskim vrhnucima, ledenjačkim jezerima te drugim čudima prirode.

1. Jungfraujoch

Jungfraujoch je jedno od najljepših mjesta u Švicarskoj, a nazivaju ga još i Vrhom Europe. Riječ je o planinskom vrhuncu u Bernskim Alpama koji se izdiže na 4158 metara. Na visini od 3454 metara tu ćete naći najvišu europsku željezničku postaju.

2. Lauterbrunnen

Mnogi nazivaju Lauterbrunnen najljepšim selom Švicarske. Smješteno je u istomenoj dolini, a okruženo je dramatičnim liticama, kao i 300 metara visokim slapom Staubbach.

3. Ženevsko jezero

Za mnoge je Ženevsko jezero najpoznatije mjesto Švicarske te ujedno i jedno od najposjećenijih. Ovo ledenjačko jezero ima prosječnu dubinu od 150 metara, a u njegovom sklopu nalazi se i slavna fontana Jet d’Eau.

4. Interlaken

Između jezera Brienz i Thun smjestio se šarmantni gradić Interlaken. Preko zime on je skijaška i snowboard meka, dok se u toplijem dijelu godine ovdje turisti bave nizom zabavnih aktivnosti od kajakaštva do paraglidinga.

5. Matterhorn

Matterhorn je jedan od najprepoznatljivijih simbola Švicarske, te je definitivno jedno od najpitoresknijih mjesta u ovoj europskoj državi. Riječ je o planini u Alpama na granici Švicarske i Italije, a koja se izdiže na 4478 metara visine.

6. Jezero Lugano

Jezero Lugano ponos je najjužnijeg švicarskog kantona Ticina na granici s Italijom. Obavezno unajmite brod i provozajte se ovim nestvarnim krajolicima. Osim prekrasne prirode, ovdje vas očekuje i izvrsna hrana začinjena domaćim smokvama i citrusnim voćem.

7. Luzern

Nanese li vas put prema Švicarskoj – nemojte zaobići Luzern. Ovaj srednjevojekovni grad u srednjoj Švicarskoj okružen je čarobnim planinama, te prepun povijesnih zgrada. Obavezno razgledajte i most Kappelbrücke, koji se smatra najstarijim natkrivenim mostom na svijetu.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.