x

NBA PLAY-OFF

Čudesni Giannis vodio Milwaukee do pobjede u velikoj drami protiv Bostona

Košarkaši Milwaukee Bucksa pred svojim navijačima su pobijedili Boston Celticse rezultatom 103:101 i tako došli do prednosti od 2-1 u konferencijskom polufinalu u Istočnoj konferenciji.

Iako su aktuelni NBA prvaci gostima dopustili da u posljednjoj četvrtini preokrenu zaostatak od 13 poena s kojim su započeli zadnju dionicu utakmice, zahvaljujući Giannisu Antetokounmpu i Jrueu Holidayu ipak su stigli do vrijedne pobjede.

Celticsi su 1:49 minuta prije kraja došli do prednosti 100:99, uslijedili su potom brojni promašaji, a onda je Holiday uz dosta sreće uspio pogoditi šut iz okreta i donijeti domaćoj ekipi vodstvo 103:100.


Bostonu je ostalo samo 11,2 sekundi da pokuša tricom izboriti produžetak, ali do toga nisu došli jer je Holiday napravio faul i poslao Marcusa Smarta na slobodna bacanja. Uslijedila je drama.

Namjerno je promašio drugo bacanje, a nekoliko igrača je pokušalo potom ubaciti loptu u koš. U tome je uspio Al Horford, ali su sudije pregledom snimke ustanovili da koš nije regularan jer mu je lopta još uvijek bila na dlanu kad se oglasila sirena za kraj utakmice.


Antetokounmpo je za pobjedničku ekipu uspio iz 30 šuteva ubaciti 42 poena, a tome je dodao 12 skokova, osam asistencija i dvije blokade, dok je Boston s ivice poraza na prag pobjede doveo Horford s 22 poena i 16 skokova.

Bucksi će u noći s ponedjeljka na utorak u četvrtoj utakmici serije pokušati doći do treće pobjede, odnosno na korak do plasmana u konferencijsko finale.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.