x

BEZ SEAT OZNAKA

Cupra Ibiza Concept je odgovor SEAT-ovog podbrenda na Polo GTI

U SEAT-ovom novoosnovanom podbrendu Cupra ne gube vrijeme, a posljednji predstavljeni model zasnovan je na novoj Ibizi i bit će direktan odgovor na Volkswagenov novi Polo GTI.

SEAT-ov novoosnovani podbrend Cupra kupcima će uskoro ponuditi Atecu s 300 konjskih snaga, a nakon nje bi u prodajne salone trebala stići Cupra Ibiza, ali i crossover Cupra Arona.

Na prvim zvaničnim fotografijama može se vidjeti kako (kao koncept) izgleda najsnažnija Ibiza s kojom Cupra ulazi u društvo sportskih automobila B segmenta u kojem je odnedavno i aktuelno izdanje Volkswagenovog modela Polo GTI.

Iako zvaničnih informacija još uvijek nema, pretpostavlja se da će i produkcijsku Cupra Ibizu pokretati grupacijski dvolitarski četverocilindarski turbobenzinac koji u kombinaciji s Polom GTI nudi 200 KS i 320 Nm najvećeg obrtnog momenta.

I dok u Cupri uveliko rade i na modelu Arona, SEAT će u Ženevi predstaviti model Leon Cupra R ST, a s praktičnijom karavanskom karoserijom najsnažnijeg Leona stiže pogon preko obje osovine i 300 KS. Zvanične potvrde o još snažnijoj verziji Leona ST s motorom koji će, navodno, raspolagati s 340 KS još uvijek nema.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.