x

Stiže sjajni defanzivac

Čuveni transfer mag otkriva: Real Madrid je završio spektakularan transfer

Real Madrid navodno je završio spektakularan transfer, a novi igrač Kraljeva trebao bi postati njemački reprezentativac Antonio Rudiger.

Rudigeru ugovor s Chelseajem ističe na kraju ove sezone. Pregovori o produženju saradnje su davno stali, pa je postalo izvjesno da njemački reprezentativac neće nastaviti saradnju s Plavcima

Njegov novi tim će, po svemu sudeći, biti Real Madrid. Ugledni novinar Gianluca Di Marzio objavio je kako je sjajni defanzivac veoma blizu dogovora s madridskim velikanom i uskoro bi sve trebalo postati službeno.


Prema njegovim informacijama, Rudiger je pristao na smanjenje plate kako bi se lakše postigao dogovor s Realom i njegov transfer u redove velikana iz Madrida uskoro bi trebao biti završen.

Manchester United je ponudio najviše novca 29-godišnjem fudbaleru, ali Nijemac želi igrati Ligu prvaka. Ona je Unitedu još neizvjesna, pa su se Kraljevi izdvojili kao logičan izbor za ovog defanzivca.


Također, PSG i Juventus su se povezivali s dovođenjem Rudigera, ali on je po svemu sudeći već odabrao tim u kojem će igrati naredne sezone.

Antonio Rudiger je u Chelsea stigao 2017. godine iz Rome. Za Plavce je odigrao 196 utakmica i postigao je 12 golova.

S londonskim Plavcima je osvojio gotovo sve što je mogao. Podizao je trofeje Lige prvaka, Evropske lige, Premiershipa, FA Kupa, UEFA Superkupa, te svjetskog klupskog prvenstva.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.