x

Cvjetni print je zvijezda modnih kombinacija ovog proljeća

Cvjetni print se vraća na velika vrata i ove modne sezone će dominirati na mnogim modnim komadima - od haljina, preko sakoa i tunika, do pantalona, mantila i laganih jaknica.

Bilo da je riječ o krupnijem ili sitnijem cvjetnom uzorku, svaki komad može se lako kombinovati sa ostatkom garderobe. Proljeće prolazi u znaku romantike i stila koji je suvereno vladao osamdesetih godina prošlog vijeka, pa su tako puf rukavi posebno poželjni na cvjetnim košuljama i haljinama.

Za one malo smjelije, tu su pantalone sa cvjetnim uzorkom. Njih je izuzetno lako kombinovati sa bazičnim komadima poput jednobojne majice ili košulje u neutralnim nijansama.


Odličan izbor je i cvjetni mantilić ili tunika u kombinaciji sa džinsom. Ovakav stajling ima moć da "izbriše godine" i učini da izgledate razigrano i moderno.

Mješavina uzoraka dugo je tretirana kao jedan od najvećih modnih grijehova, ali u sezoni proljeće-ljeto 2022. ona postaje posebno poželjna. Dizajneri su pobjegli od klišea i ponudili do sada nezamislive modne kombinacije u vidu prugica ili kvadratića na košuljama i cvjetnog printa na pantalonama i suknjicama.


Da bi ova modna priča bila pun pogodak, važno je obratiti pažnju na to da različiti uzorci budu iz slične palete boja. Obuća i tašnica moraju da budu jednostavni i da "vuku" na klasiku, bez ijednog upečatljivog detalja i bez printa, naravno. U suprotnom, savršena modna kombinacija za tili čas će se pretvoriti u modnu katastrofu, prenosi Ona.telegraf.rs.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.