x

Kreće po Neymara svim silama

Da li će ispuniti obećanje? Bartomeu našao način da smiri Lionela Messija

Turbulentni period u Barceloni još uvijek nije prošao jer je jasno da Lionel Messi nije zadovoljan rukovodstvom kluba.

Messi je javno kritikovao Erica Abidala koji je prije toga izjavio da su pojedini igrači Barcelone tražili da Ernesto Valverde dobije otkaz. Nakon toga Messi se oglasio na Instagramu i prozvao je Abidala, te tražio od njega da javno kaže imena tih igrača.

Potezom argentinskog igrača jasno se vidjelo da situacija u Barceloni nije baš najbolja, a najgori ishod za klub jeste da Messi bude nezadovoljan.

Odmah se počelo špekulisati o tome da će Messi napustiti Barcelonu na kraju sezone, te da u ugovoru ima nevjerovatnu klauzulu, a to je da može otići bez obeštećenja što bi za Katalonce bilo ravno tragediji.

No, Josep Maria Bartomeu sada se fokusirao na to da vrati Messijevo povjerenje. Mundo Deportivo piše da predsjednik Barce želi usrećiti Messija, te da mu je obećao da će na kraju sezone vratiti Neymara iz PSG-a.

Messi i Neymar su veliki prijatelji, te je Argentinac htio da se on vrati iz PSG-a pred početak sezone. Barca ga je tada pokušala dovesti, ali PSG nije htio da ga proda iako je i Neymar javno govorio da se želi vratiti u katalonski klub.

Ovaj put Bartomeu je svjestan da će dovođenje Neymara u potpunosti smiriti Messija, te da će u tom slučaju on imati ponovo potpuno podršku kapitena kluba.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.