x

Da li ste znali: Muškarci mnogo teže podnose prekid veze

Neka istraživanja pokazala su da su potrebne čak dvije godine kako bi se žene oporavile nakon prekida i nastavile normalno dalje živjeti. S druge strane, muškarci, čini se, to podnose puno bolje. Ne dramatiziraju i ne opterećuju ostale sa svojim problemima, a što s druge strane iskrivljuje sliku jer se čini kako oni mnogo lakše podnose novonastalu tešku situaciju. Muškarci ostavljaju dojam da se brže vraćaju svakodnevnom životu i lakše započinju nove veze, no koliko je to stvarno istina?

Brojna su istraživanja pokazala kako je to samo prividna slika jer žene zapravo puno lakše prebole raspad veze. One se isplaču, analiziraju svaki postupak, pa i svaku izrečenu riječ partneru. Na kraju svega, jednostavno zatvore to poglavlje u životu i ostave ga iza sebe. Frajeri nakon raskida u većini slučajeva ne razmišljaju o toj šokantnoj situaciji, nego se prepuste poslu i jednostavno nemaju vremena niti volje za detaljnu analizu svega. Na početku, kratko vrijeme nakon prekida im je lakše ako skrenu misli na nešto drugo, najčešće posao.

Međutim, ne bježe svi od stvarnosti na isti način, neki se prepuste poslu, ali neki se odaju alkoholu ili izlascima s drugim ženama. Na sve navedene načine muškarci pokušavaju podići svoje vlastito samopouzdanje. Ovakvo ponašanje pomaže vrlo kratak period, a posljedica je potpuni slom. Muškarci se poistovjećuju s porodicom i partnericom pa im prilagođavanje na novi život pada puno teže, što rezultira različitim oblicima autodestruktivnog ponašanja. Dugo vremena nakon razvoda muškarci nisu svjesni šta se zapravo dogodilo i koji je bio pravi razlog, niti su svjesni svog emocionalnog stanja, a kamoli da shvate zašto ne mogu započeti novu vezu s drugom ženom. Stoga, mislite li kako njemu nije nimalo stalo i pitate li se je li vas uopće volio, ne brinite, samo mu dajte vremena. Prije ili kasnije shvatit će svoje greške iako za mnoge bude kasno.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.