x

Dacia Duster postala dostavni kombi. Za sada samo u Velikoj Britaniji

Duster, sposoban nositi 1623 litara tereta težine više od pola tone. Komercijalna verzija, koja je upravo debitovala na britanskom tržištu, može se pohvaliti takvim parametrima. Zanimljiva je alternativa popularnom kombiju.

Varijante dvosjeda popularnih modela nekada su bile prilično uobičajen prizor na ulicama. Dovoljno je spomenuti, primjerice, kombi verzije malih FIATA ili Renaulta. Danas je ponuda takvih vozila mnogo manja. Međutim, još uvijek postoje marke koje na nekim tržištima nude pomoćne verzije svojih automobila. Primjer je britanska filijala Dacia.

Duster Commercial upravo je debitovao u Velikoj Britaniji, i nije ništa drugo do dvosjedno izdanje hit SUV-a iz Rumunjske. Umjesto stražnjeg sjedala, pronaći ćete ravan i podesiv prtljažni prostor koji može primiti dosta tereta težine do 503 kg. Stražnja vrata se otvaraju poput putničke verzije, omogućujući lak pristup prtljažniku, ali zahvaljujući zatamnjenim prozorima roba neće biti upadljiva.


Treba i napomenuti da komercijalni karakter ne mora značiti lošu opremu. U unutrašnjosti ćete pronaći multimediju s 8-inčnim ekranom, Apple CarPlay i Android Auto, tempomat i DAB radio s Bluetoothom. Kad su motori u pitanju, postoji izbor između osnovnih 1.0 TCe od 90 KS ili snažnijih 1.3 od 130 KS – oba u kombinaciji s ručnim mjenjačem.


Oni koji žele koristiti automatik moraju odabrati varijantu od 150 konja. Naravno, tradicionalno za francuske proizvođače postoji i dizelski motor – ovo je dobro poznati 1.5 dCi sa 115 KS. Cijene Duster Commercial-a počinju od 12.795 funti za osnovnu verziju s benzinskim motorom od 90 KS. Nije poznato hoće li se automobil nuditi i na ostalim tržištima.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.