x

Dačić pomaže pjevačici da vrati djecu u zemlju: Vratićemo Tanji Savić sinove, uključili smo i Ministarstvo pravde!

Pjevačica Tanja Savić na sve načine pokušava da vrati svoju djecu kod sebe, a sada joj u tome pomaže i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ona je prijavila policiji potez supruga Dušana Jovančevića, koji je njihove sinove Maksima i Đorđa bespravno odveo u Australiju i koje ne viđa više od četiri mjeseca, te već deset dana u kontinuitetu nema nikakav kontakt sa mališanima.

Kako Srpski telegraf saznaje, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić lično će se angažovati da se Tanji Savić vrate oteta djeca, koja se nalaze u Australiji.

- Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo Tanji Savić da dođe do djece. Uključili smo Ministarstvo pravde. Po Haškoj konvenciji, on nema pravo da joj uzme djecu - saopšteno nam je iz kabineta ministra.


Pjevačica već nekoliko mjeseci, tačnije od aprila, prolazi kroz agoniju zbog monstruoznog čina muža, koji na sve načine pokušava da djecu odvoji od majke. Tanja je do prije nekoliko dana komunicirala s njima preko Vajbera, ali joj je, kako je navela, sada i to onemogućeno. Najavila je i da planira da traži razvod braka od Dušana, kao i da je spremna na sve, samo da djeca budu pored nje.


- Jako mi je teško bez djece, nisam znala da će ih moj suprug odvesti. Niko mi se ne javlja na telefon ili sam čak i blokirana. Alarmirala sam i ovdašnju i tamošnju policiju, nadam se da će se nešto desiti iako je situacija sada dodatno otežana zbog korone. Pošta se ne šalje, sve ide mejlom, pa će sve biti dosta sporije. Čim budem imala priliku, otići ću u Australiju, moram da se borim za djecu - izjavila je Tanja Savić.

Inače, ono što sve buni jeste pitanje kako je Dušan odveo djecu bez majčinog pristanka, tj. saglasnosti. Tanjina prijateljica tvrdi da pjevačica nije ništa potpisivala i da je Jovančević bez njenog pristanka odveo sinove.


- Ona nije dala nikakvu saglasnost da se djeca odvedu. Tanjin muž je u aprilu odveo njihove sinove za Australiju, a sada pokušava i da potpuno prekine kontakt između majke i sinova, koji, uzgred, posjeduju srpski pasoš. Tanja se o ovome već oglašavala putem društvenih mreža i jako joj je teško da prebrodi ovu razdvojenost od djece. Dušan je iskoristio momenat vanrednog stanja u Srbiji, kada je saopšteno da koronavirus poprima nove razmjere zaraze, i odveo je djecu kada su se strani državljani evakuisali iz Srbije! Upala je u depresiju i stalno je sa porodicom, koja je uz nju. Fokus joj je samo na tome da vrati djecu - izjavio je izvor blizak Tanji, prenosi Srpski telegraf.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Srpski telegraf

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.