x

NBA play off

Dallas stigao do poravnanja, Jokić nije mogao sam

Odigrana su nova tri duela ovosezonskog NBA play offa.

Na zapadu su bile rezervisane dvije utakmice.

Dallas Mavericksi su u sjajnoj košarkaškoj predstavi savladali Utah Jazz sa 110:104 i izjednačili u seriji na 1:1. Nevjerovatnu partiju u dresu Dallasa odigrao je Brunson koji je meč završio sa 41 poenom, osam skokova i pet asistencija, dok je kod Utah raspucan bio Mitchell sa 34 poena, dva skoka i pet asistencija, Bogdanović je ubacio 25 poena.


U drugom meču zapadne konferencije Golden State Warriorsi poveli su protiv Denver Nuggetsa seriju sa 2:0. Ratnici su sinoć slavili sa 126:106 na krilima Currya koji je ubacio 34 poena, dodao tri skoka i četiri asistencije, pomagao mu je Poole sa 29 poena, pet skokova i osam asistencija. Kod Denvera na nivou je bio ponovo Nikola Jokić sa double-double učinkom od 26 poena, 11 skokova i četiri asistencije.


Na istoku je sinoć odigran jedan meč play offa u kojem su Philadelphia 76ersi poveli sa 2:0 protiv Toronto Raptorsa. Tim iz Philadelphije u drugom meču upisao je trijumf rezultatom 112:97. Briljirao je Embild sa double-double učinkom od 31 poenom i 11 skokova, dok je u redovima Toronta prvo ime bio Anonoby sa 26 poena, jednim skokom i tri asistencije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.