x

KOŠARKA

Dallasu malo Dončićevih 41, Clippersi vladaju Los Angelesom

Luka Dončić je ubacio 41 poena i imao 15 skokova, ali je Dallas ipak na svom terenu poražen od Washington Wizardsa 127:126.


U uzbudljivoj završnici Dončić je pogodio samo jedno bacanje na 16 sekundi do kraja za izjednačenje 126:126, a na drugoj strani isti polovičan učinak sa penala imao je Kuzma za prednost Washingtona od pola koša.

I kada se očekivalo da Slovenac pokuša da šutira za pobjedu, on je kada je udvojen pokušao da doda jednom saigraču, ali je pogriješio i to je bio kraj meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu Washington bio je pomenuti Kuzma sa 30 poena.


Chicago Bullsi su ispustili čak 21 poena prednosti i na kraju su poraženi od Indiane 116:110. Nikola Vučević je sa 20 poena, osam skokova i pet asistencija imao još jednu odličnu partiju za Bullse. Najefikasniji u Chicaguu bio je Demar DeRozan sa 33 poena. U Indiani se istakao Maturin sa 26.

Clippersi su ponovo bili bolji od Lakersa u derbiju Los Angelesa 133:115. Tandem George – Leonard bio je nerješiva enigma za odbranu Jezerdžija. George je meč okončao sa 27, a Leonard sa 25 poena. Obojica su imali po devet skokova.

Na drugoj strani Lakersima nije pomogao ni ponovo sjajni LeBron James sa 46 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Sjajna partija Jokića

Vratio se na teren poslije dvije utakmice pauze i naravno riješio meč. Nikola Jokić je pogotkom na 16 sekundi prije kraja donio trijumf Denveru na gostovanju New Orleans Pelicansima 99:98. Srbin je ujedno upisao 15 triple double u ovoj sezoni i ukupno 91 od kada je zaigrao u NBA ligi. U kakvoj je formi pokazuje i podatak da je dvocifren u tri statističke kategorije bio čak na šest od posljednjih sedam utakmica.

Čudna završnica viđena je na utakmici u najvećem gradu u Luisiani, rodnom mjestu bluza i džeza. Denver je u prvom poluvremenu potpuno kontrolisao dešvanja na terenu i na odmor otišao sa velikih plus 16 – 63:47.

Međutim, nije se New Orleans predavao. Uspio je u trećoj dionici skoro da prepolovi prednost i u četvrtu četvrtinu ušao sa zaostatkom od devet poena. Denver je uspjevao da odoli udarima i na pet minuta do kraja imao velikih plus devet 97:88.

I tog trenutka Nuggetsi su stali, odnosno odbrana Pelicansa je zaključala svoj koš. Vezali su deset poena, nisu primili nijedan i poveli 98:97.

A onda je na scenu stupio tandem Murray – Jokić. Bek je dodao loptu srpskom centru, koji pogađa iz reketa za vodstvo 99:98. Imali su Pelicansi napada za pobjedu, ali nijedan od tri pokušaja nije ušao i morali su da čestitaju trijumf timu iz Kolorada.

Jokić je meč okončao sa 25 poena (11/15 šut iz igre), 11 skokova i 10 asistencija. Kada momak iz Sombora ostvari triple double ove sezone, Denver ne zna za poraz. Sada je na skoru 15:0. Pratio je Jokića Murray sa istim košgeterskim učinkom uz skok i sedam asistencija. C.J. McCollum je bio najbolji kod New Orleansa sa 20 poena i po četiri skoka i asistencije.


Ostali rezultati: Miami – Boston 98:95, New York – Clevlend 105:103, Phoenix – Charlotte 128:97.

Izvor: n1info.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.