x

VRATIO SE U FORMU

Damir Džumhur se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Antaliji

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Antaliji pobjedom protiv Turčina Altuga Celikbileka (ATP: 443.) rezultatom 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:3).

Džumhur je odlično odigrao prvi set i s dva napravljena breaka stigao je u vodstvo od 1:0 u setovima. Prvo je pri rezultatu 2:2 napravio prvi break u petom gemu, da bi drugi break u prvom setu napravio u devetom gemu kod vodstva od 5:3, što mu je bilo dovoljno da stigne u prednost.

Ipak, drugi gem pripao je 443. igraču svijeta Turčinu Altugu Celikbileku koji je rezultatom 6:4 poravnao na 1:1 u setovima.

Ključni je bio sedmi gem kada kod rezultata 3:3 Celikbilek pravi prvi break na meču i stiže u vodstvo od 4:3, a sigurnom igrom na svoj servis zadržao je stečenu prednost i poravnao je u setovima.

Ipak, u trećem setu Džumhur je opet zaigrao bolje, a za pobjedu mu je bio potreban još jedan napravljeni break, onaj u osmom gemu pri vodstvu od 4:3 kada je napravio i ključnu razliku zahvaljujući kojoj je stigao do pobjede.

Džumhur će u četvrtfinalu ATP turnira u Antaliji igrati protiv Jordana Thompsona, a podsjećamo, on je prošle godine upravo na ovom turniru osvojio titulu te ove godine brani 250 ATP bodova.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.