x

Nema čega nema

Dan derbija: Od 13 sati do ponoći uživanje zagarantovano

Snijeg koji neprestano pada u većem dijelu Bosne i Hercegovine ionako će vas natjerati da ostanete kod kuće, ali ako to ne učini snijeg, onda će svakako današnji sportski program.

Nedjelja sama po sebi dan za odmaranje i praćenje utakmica, a danas stvarno nemate potrebu da radite išta drugo osim da se zavalite u udboni kauč, uzmete daljinski upravljač u ruke i pronađete sportske kanale. 

Od 14:30 sati će ljubitelji bh. nogometa imati priliku da uživaju u mečevima 20. kola Premijer lige u kojima se sastaju Sarajevo - Radnik, GOŠK - Čelik i Borac - Krupa. Postoji velika mogućnost da se barem jedan od tri spomenuta meča odgodi zbog vremenskih neprilika, a najgora situacija je u Banjoj Luci. Od sporta je bitno spomenuti svakako i nastup bh. košarkaša u kvalifikacijama za SP u Permu protiv Rusije, a on se igra od 15 sati.

Evropski nogomet je krcat derbijima. U 15:30 sati u Leverkusenu igraju Bayer i Schalke, pa onda u 17 sati Manchester City i Arsenal igraju Liga kup Engleske i to finale, a u istom terminu počinje duel Bešiktaša i Fenerbahčea u okviru turskog šampionata.

U 18:30 sati igra se duel PAOK - Olympiakos i Grčka bi mogla da 'gori', a vatreno bi moglo da bude i na Sanchez Pizjuanu u okršaju Seville i Atletica od 20:45 sati.

Roma Edina Džeke dočekuje sve bolji Milan u onom standardnom Serija A terminu od 20:45 sati, a 15 minuta kasnije zakazan je veliki francuski derbi između PSG-a i Marseillea.

A da, zaboravili smo - Manchester United protiv Chelseaja od 15:05 sati, pa i Crystal Palace - Tottenham od 13 sati. Vidite li potrebu da negdje izlazite danas?


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.