Dan muškaraca po četvrti put u Bosni i Hercegovini!

24.11.2019 11:00

Iako se u svijetu ovaj dan obilježava 19. novembra, organizatori će ovaj dan obilježiti samo nekoliko dana poslije, 24.11. sa početkom u 11 sati. Kao i svake godine bit će ovo idealna prilika da se muškarcima probudi svijest o važnosti njihovog zdravlja. To ustvari i jeste fokus održavanja Uniqa Dana muškaraca. Zdravlje muškarca, dječaka, momka koji često zaboravljaju da su i oni slabi, te da i njih može susresti ta opaka bolest.

Cilj održavanja je svakako i poboljšanje rodnih odnosa ali i isticanje pozitivnih muških uzora. Ovo je praznik o kojem se relativno malo zna, a na ovaj način pokušava se probuditi svijest tzv jačeg pola.

24. novembra Uniqa Dan muškaraca će se održati sa bogatim programom, druženjem sa poznatim muškarcima, te najvažnije - edukacija od strane stručnog lica gdje će se skrenuti pažnja na prevenciju raka prostate kod muškaraca.

Prijatelji i partneri Dana muškaraca su obezbijedili adekvatne poklone za sve učesnike tokom višesatnog trajanja događaja.

Organizatori poručuju odličnu zabavu, pored edukacije koja će se prožimati sve vrijeme. S toga, drage dame pošaljite ili dovedite svoje muškarce i pokažite im da mjesec „movembar“ nije samo trend priča nego nešto što svakom muškarcu treba da znači.

Movembar se održava u cijelom svijetu na način da se muškarci ne briju tokom mjeseca novembra kako bi skrenuli pažnju baš na prevenciju raka prostate i testisa, ali i generalno na zdravlje muškarca. Uniqa Dan muškarac to čini već četvrtu godinu za redom.

Prijatelji projekta poručuju da svojom kampanjom “Misli brkovi čine razliku” UNIQA osiguranje poziva sve muškarce da preventivno djeluju, obave pregled te ujedno pokrenu drage osobe u svom životu – oca, brata, sina, prijatelja, kolegu – da brinu o sebi i preuzmu odgovornost za svoje zdravlje.

Vidimo se 24.11.2019. od 11 sati u Sarajevo City Centru



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.