x

Manchester City izgubio kući od Wolvesa

Danas smo vidjeli jedno od najvećih iznenađenja godine u Premiershipu

Fudbaleri Manchester Cityja doživjeli su danas šokantan poraz na domaćem terenu od Wolvesa sa 2:0 u 8. kolu Premiershipa. 

Građani se u posljednje vrijeme nalaze u vrlo dobro formi i mnogi su očekivali da će danas bez problema na domaćem terenu poraziti Wolvese.

Ipak, to se nije desilo već su izgubili od pomenutog rivala i sada zaostaju čak osam bodova za liderom na tabeli Liverpoolom.

Građani su napadali čitavu utakmicu, ali nisu uspjeli da postignu pogodak. Sjevnula je jedna kontra gostiju u 80. minuti, Jimenez je fantastično prevario Otamendija, dodao do Traorea koji pogađa za 0:1. Konačan rezultat susreta postavio je isti igrač u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Ovo je za Wolvese bila prva gostujuća pobjeda u sezoni i druga općenito kojom su skočili na 11. poziciju, dok je City nakon ovog poraza ostao na drugom mjestu.

U istom terminu igrali su i Arsenal te Chelsea. Arsenal je dočekao Bournemouth i pobijedio ga sa 1:0, dok je Chelsea u gostima porazio Southampton sa visokih 4:0.

Gol za Arsenal postigao je David Luiz, dok su za Chelsea pogađali Abraham, Mount, Kante i Batshuayji. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je čitav meč za Arsenal. Topnici su sada treći, dok je Chelsea na 5. poziciji.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.