x

NASTAVLJA PO STAROM

Darku Laziću trajno oduzeli vozačku, ali on nabavio novu na nevjerovatnu foru: Policija sada ne može ni kaznene poene da mu piše!

Darko Lazić je poslije punih deset godina ponovo pakleni vozač, ali s legalnom vozačkom dozvolom!

Njemu je, podsjetimo, 2013. godine putna isprava trajno oduzeta zbog više saobraćajnih prekršaja koje je tada napravio, ali sada je našao caku i polagao u inostranstvu. U tome mu je pomogao menadžer koji inače vodi brigu o njegovom životu i karijeri.


Kako saznajemo, on je u Češkoj regularno pohađao školu za vozače i zvanično dobio dokument da je u stanju da upravlja motornim vozilom.

Nije gubio vrijeme i odmah je kupio i luksuzan automobil. U pitanju je bijesna mašina marke BMW X5, čija cijena se s kompletnom opremom, kad su polovni automobili u pitanju, kreće i do 50.000 eura.


Podsjetimo, Darko Lazić je prije nekoliko godina doživio saobraćajnu nesreću koja ga je umalo koštala života. Nakon što se nekoliko mjeseci borio za život, folker nije krio da i dalje voli da ludački vozi kola, pa se i na svom Instagram profilu često hvalio snimcima na kome se jasno vidi da automobilom juri skoro 200 km/h. I prije nekoliko dana je objavio snimak na kom upravlja vozilom, ali ga je brže-bolje sklonio sa mreža. Iako spada u grupu visokorizičnih vozača, koji ne vode računa o saobraćajnim propisima, on je po svaku cijenu želio da sjedne za volan.


- Darkova jedina želja posljednjih godina je bila da reguliše vozačku dozvolu. Konačno je to riješio. Većina prekršaja koju su mu pripadnici MUP pisali je za brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među najveće kazne kad je saobraćaj u pitanju. U manjem procentu su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jednu koju je dobio jer nije želio da otkrije ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrovano vozio i bez adekvatne dozvole - kaže izvor Kurira.


Kontaktirali smo s direktorom Komiteta za bezbijednost saobraćaja Damirom Okanovićem i pitali ga da li je Darkov potez, da vozačku dozvolu stekne u inostranstvu, legalan.

- Državljanin Srbije koji ima prebivalište u Srbiji ima pravo da upravlja vozilom s vozačkom dozvolom izdatom u stranoj državi ukoliko ista ta država priznaje naše vozačke dozvole. Međutim, to pravo ističe poslije dvanaest mjeseci od dana ulaska na našu teritoriju. U tom periodu lice ima mogućnost da inostranu vozačku dozvolu zamijeni za domaću, ako je isti takav postupak moguć u toj državi prema licu koje je položilo vozački ispit u Srbiji. Takvom licu se ne mogu izreći kazneni poeni jer se to može samo onome ko ima srpsku vozačku, ali može mu se izreći mjera zabrane upravljanja na teritoriji Srbije - objasnio je stručnjak.

.

.

.

.

.


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Moje ime je Naomi Samuel, želim podijeliti dobre vijesti o svom životu sa svima i onima koji trebaju pomoć u braku/vezi. Patila sam šest godina, muž me ostavio i pošao za drugom ženom samo zato što me njegova obitelj nije voljela, i zato što mu nisam mogla dati dijete, plakala sam mjesecima jer se muž razveo od mene. Na internetu sam tražio nekoga tko bi mi mogao pomoći. Upoznao sam toliko mađioničara, svi su prikupljali novac, a da mi nisu pomogli, ali 4. siječnja 2023. vidio sam internetsku donaciju dobrog mađioničara po imenu Dr. Apata. Odlučila sam mu se obratiti kada sam ga kontaktirala, rekao mi je da je moj problem riješen jer sam ga kontaktirala, rekla sam mu sve svoje probleme i obećao mi je pomoći da vratim muža. Dr apata me uputio i pokazao mi što da radim tako da slijedim sve upute i radim ono što je tražio od mene nakon tri dana rekao mi je da će me muž nazvati prije nego što zaspim taj dan i ispričati se. Kad mi je sve ispričao, nazvao me suprug i zamolio me da mu se vratim nakon godinu dana razvoda. Danas dijelim ovu poruku jer želim da svijet zna i da je to dobar posao, a također sam jako sretna što sam trudna i za one od vas kojima je potrebna pomoć, problemi na poslu ili napredovanje kontaktirajte dr. apata danas i riješite svoj problem evo e-pošte: [email protected] Ili WhatsApp / Viber s njegovim brojem telefona: (+66 81 302 8552), obećavam ti da će tvoj problem biti riješen