x

razočaran presudom

Davor Dragičević prilikom napuštanja sudnice poručio: Sramota, neću vam dopustiti i Davida, đubrad!

Sud BiH danas je oslobodio Zijada Mutapa i druge u slučaju "Dženan Memić" vezano za uz obraloženje da Tužilaštvo BiH nije dokazalo navode iz optužnice.

U ovom predmetu su bili optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović.

Na to je burno reagovao i David Dragičević, koji je zajedno sa pripadnicima grupe "Pravda za Davida" pratio izricanje presuda.


On je tada odlučio da napusti sudnicu i govorio je da je ovakva presuda sramotna, a sudnicu su napustili i brojni građani, među kojima i majka Nadin Smajlović i Abdulah Sidran.

- Ovo je Bosna i Hercegovina. Možete me hapsiti slobodno. Neće Vam Davor dopustiti i Davida, đubrad - kazao je Dragičević.

Kasnije je Davor Dragičević dao i izjavu.


- Hvala vama medijima. Bez obzira na mene, i Muriza, da nije bilo medija, moj David bi bio narkoman, lopov i samoubica, koji se okliznuo i zatezno stradao u kanalizaciji. Da Vas medija nije bilo Dženan Memić bi poginuo i stradao u saobraćajnoj nesreći. Vi ste otvorili medijski prostor, a nikad Vas nisam nazvao i da kažem napišite to - rekao je Dragičević.

Današnju presudu je nazvao sunovratom bosanskohercegovačkog pravosuđa.


- Drugi se smiju i uživaju u ovom, a meni nije ni do čega. Ovakav dan ja nikada neću dozvoliti. Ako dođe ovakav dan nakon toliko godina iscrpljujuće borbe. Evo vidite šta su uradili od Ifeta Ferageta, da to urade grupi "Pravda za Davida", pravdi i istini, ja to neću dozvoliti. Uzet ću pravdu u svoje ruke, a poslije toga više nije bitno. Mislim da sam dao i previše građanima BiH, a za svoje dijete ništa. Moje dijete u crnoj austrijskoj zemlji leži, nije ni u Banjoj Luci - podsjetio je Dragičević.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.