x

nakon oporavka

Dea Herdželaš ponovo među top 400 teniserki svijeta

Odličnim nastupima na turniru u Moskvi iz serije ITF vrijednom 25.000 dolara, gdje je poražena u finalu, bh. teniserka Dea Herdželaš nastavlja svoj povratak poslije zdravstvenih problema koji su je mučili u posljednjih godinu dana.

Na turniru koji se igrao na tvrdoj podlozi Dea je kao blagi outsider uspjela odličnim igrama doći do finala, gdje ju je u meču koji je trajao 1 sat i 36 minuta pobijedila domaća predstavnica i 7. nositeljica turnira Sofya Lansere (WTA 380.) rezultatom 6:1 4:6 6:3.

"Zadovoljna sam igrom na ovom turniru iako ostaje mali žal zbog poraza u finalu, ali dala sam svoj maksimum u tom meču, kao i svakom koji sam odigrala. Mučili su me zdravstveni problemi cijelu prošlu sezonu i tek se vraćam u takmičarsku formu, ali ono što mi je najvažnije jeste da se fizički i psihički osjećam dobro iako ima još prostora za napredak. Okružena sam timom koji mi daje mnogo pozitivne energije i imam zaista mnogo vjere za izazove koji mi slijede" kazala je Herdželaš.

Osim što je igrala finale, Dea je na turniru u Moskvi imala i najviše asova od svih igračica, ukupno 26, što joj je također donijelo osmijeh na lice.

"Servirala sam zaista dobro, ali i ostatak moje igre počinje da funkcioniše u svim segmentima onako kako bih ja to htjela, ali kao što sam i rekla, imam još jako puno posla da se približim onim najboljim. To je cilj i nema stajanja", završila je Herdželaš.

Dea će sada provesti nekoliko sedmica trenirajući i igrajući ligu u Njemačkoj, nakon čega ćemo opet imati priliku da je pratimo na teniskim turnirma.

Sljedeće sedmice će biti 390. igračica svijeta na WTA ranking listi.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.