x

Debitovao novi Suzuki S-Cross

​Nova generacija kompaktnog krosovera stiže na puteve do kraja godine.

Suzuki je predstavio novi S-Cross koji će svojim dizajnom, poput prethodnika, vjerovatno izazvati podijeljenja mišljenja među ljubiteljima automobila.

Podsjećanja radi, nakon prve generacije, koja se porodavala pod oznakom SX4 i koja je i kod nas bila (i dalje je kao polovnjak) veoma popularna, uslijedio je nešto manje uspješan nasljednik kome je Suzuki dodao naziv S-Cross.

Mnogi su tada smatrali da japanski proizvođač nije "pogodio" dizajn prednjog dijela, što je Suzuku kasnije pokušao da ispravi na restilizovanoj verziji.

Bilo kako bilo, oba modela su sada prošlost a pred nama je nova generacija, sa poptuno novim dizajnom i nepromijenjenim spoljnim dimenzijama u odnosu na prethodnika.


Sa izdignutim "nosem", većom maskom i modernijim farovima, S-Cross sada izgleda modernije, ali i robusnije zahvaljujući naglašenim bokovima.

Kao što je već navedeno, spoljne dimenzije ostale su iste, pa je dužina automobila i dalje 4.300 mm, uz obećanje Suzukija da je kabina sada nešto komfornija.

Unutrašnjost takođe izgleda modernije u poređenju sa odlazećim modelom, a komandnom tablom dominira veliki ekran multimedijalnog sistema dijagonale 9 inča.

Kabina je projektovana za 5 odraslih putnika, dok prtljažnik ima zapreminu od 430 litara.


Što se motorizacije tiče, u ponudi će u početku biti 1.4 benzinac sa 48-voltnom tehnologijom "lakog" hibirda koji proizvodi 129 KS i 235 Nm, a osim standardnog prednjeg pogona, kao opcija je dostupan i Allgrip pogon na sva 4 točka.

Suzuki navodi da novi S-Cross 0-100 km/h ubrzava za 9,5 s, u varijanti sa prednjim pogonom, odnosno za 10,2 s ako se kupac odluči za Allgrip verziju.

Novi Suzuki S-Cross proizvodiće se u fabrici u Mađarskoj, a prvi primjerci na evropske puteve stižu do kraja godine.


(B92) 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.