x

Dejan (23) i Ljubomir (25) su bili najbolji drugovi, a sinoć su zajedno otišli u smrt: Motorom se zakucali u traktor koji nije bio dobro osvijetljen, na mjestu ostali mrtvi!

Dva najbolja drugara, Ljubomir Marinkov (25) i dvije godine mlađi Dejan Tot, iz Srpskog Itebeja u opštini Žitište, u noći između subote 27. i nedjelje 28. jula u 2.45 časova, tragično su izgubili živote, na putu od mjesta Torak prema Srpskom Itebeju.

Kako je potvrdila zrenjaninska policija, njih dvojca su motorom kojim je upravljao Ljubomir Marinkov, naletjeli na nepravilno osvijetljen traktor sa presom za slamu, tzv. balirkom, kojim je upravljao tridesetogodišnji D.O. iz Torka kod Žitišta, koji je uhapšen i uz krivičnu prijavu zbog teškog djela protiv bezbijednosti javnog saobraćaja, zadržan je u pritvoru 48 sati, nakon čega će biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Zrenjaninu.

U Srpskom Itebeju, ali i okolnim selima Torak, Novi Itebej i Žitešte, muk i nevjerica.

Ljubomir Marinkov je iz ugledne familije koja se bavi poljoprivredom, njegov otac Žarko je poznat kao stočar koji uzgaja veliki broj krava i ostale stoke, a tragično nastradali Ljubomir je najmlađi od trojce braće, Gorana i Zorana.


Obožavao je automobile i motore, dane je provodio u radionici u dvorištu porodične kuće u Srpskom Itebeju u koju je često svraćao i njegov najbolji prijatelj Dejan.

Ljubomir je kao i dva njegova starija brata, od malena igrao folklor i bio poznat po čestim nastupima KUD-a iz Srpskog Itebeja.

Dejan Tot je bio živahan mladić, pun energije i uvijek željan novih izazova.Prije samo nekoliko dana, drugaru je poslao snimak kako vrlo uspješno vozi skije po Begeju. Na taj način se opuštao poslije posla, a nije bilo dana i da se ne vidi sa Ljubom, popije kafu i prepriča dnevne događaje.Tako je, kažu oni koji su ih poznavali, bilo i u subotu, kada su motociklom otišli u smrt.


Veliki broj ljudi, rodbine, prijatelja, komšija, pohrlili su na saučešće u uvijek srdačnu i za sve otvorenu kuću porodice Marinkov. Otac i najstariji brat otišli su u Zrenjanin, radi sređivanja papirologije, neutješna majka skrhana bolom.Kažu najbliži, telefonom su u ranim jutarnjim časovima obaviješteni šta se dogodilo.

Nema dana da nisu bili zajedno, najbolji prijatelji, koji su igrom sudbine zajedno otišli u smrt. Motorom su udarili u neosvijetljeni dio balirke, na licu mjesta poginuli, a njihova tijela poslata su na obdukciju u novosadski Zavod za sudsku medicinu.Prema nezvaničnim informacijama, tiela će u Srpski Itebej, njihovo rodno mjesto, biti dopremljena u ponedjeljak 29. jula, a sahrana će najvjerovatnije biti na mjesnom groblju u utorak 30. jula.Ljubomir i Dejan, biće sahranjeni zajedno!

.

.

.

.

.

.

(Kurir.rs/Novosti)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.