x

Federer imao tri meč lopte

Del Potro u spektakularnom meču savladao Federera i osvojio turnir u Indian Wellsu

Argentinski teniser Juan Martin del Potro osvojio je turnir u Indian Wellsu nakon što je u spektakularnom finalu pobijedio Rogera Federera sa 2:1 u setovima (6:4, 6:7, 7:6).

U prvom setu nije viđena nijedna brejk lopta do petog gejma kada je Delpo bez izgubljenog poena oduzeo servis Rogeru. Do kraja prvog seta Argentinac je bio siguran na svoj servis i dobio je set rezultatom 6:4.

U drugom setu bilo je nekoliko brejk lopti, ali ne i brejka, pa se otišlo u taj brejk. Tamo je Delpo imao meč loptu, ali Roger ju je uspio spasiti i set dobiti sa 10:8 u taj brejku.


Prava drama viđena je u odlučujućem setu. Prvi brejk je napravio Federer u devetom gejmu i servirao je za meč. Kada su svi mislili da je sve gotovo jer je Roger imao dvije vezane meč lopte, Delpo se vratio i uspio da napravi brejk iako je Roger u tom gejmu imao još jednu meč loptu.

Otišlo se u taj brejk odlučujućeg seta gdje je Argentinac naprosto pregazio Švicarca i slavio sa 7:1 za titulu u Indian Wellsu. Meč je trajao ukupno dva sata i 44 minute.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.