x

Vraća se u tim?

Dembele odbio da napusti Barcelonu, a onda Xavi donio neočekivanu odluku

Ousmane Dembele odbio je mogućnost da napusti Barcelonu u zimskom prijelaznom roku.

Dembele je prije toga odbio u nekoliko navrata mogućnost da produži ugovor s Barcelonom što je naljutilo čelnike kluba koji su mu poručili da je najbolje da u januaru promijeni klub.

Iako je imao nekoliko primamljivih ponuda na kraju je Dembele odlučio da ostane u Barceloni i na ljeto napusti katalonski klub bez obeštećenja nakon što mu istekne ugovor.


Takav potez je mnoge iznenadio jer su iz kluba poručili Dembeleu da će do kraja sezone sjediti na tribinama i neće igrati što je bio slučaj već u prethodnih nekoliko utakmica Barcelone.

Xavi ga nije koristio na prethodnim mečevima u januaru, ali katalonski Sport piše da je trener Barcelone odlučio da to promijeni.


Navodno, Xavi će vratiti Dembelea u konkurenciji za mečeve jer ne želi da takvim tretiranjem igrača izazove nove probleme u svlačionici Barcelone. Dembele će najvjerovatnije biti ponovo u sastavu za utakmice, ali je pitanje koliku minutažu će imati.

Međutim, pitanje je kako će na sve to reagovati Joan Laporta koji je iznimno ljut na Dembelea što je ponovo naštetio klubu jer je odbio da ode u januaru.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.