x

Demonstrant uboden nožem, probijena ograda Skupštine!

Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1.

Grupa demonstranata probila je ogradu ispred skupštine. Jedan demonstrant napadnut je nožem. Huligani su tjerali ekipu N1, reporteru je izbijen mikrofon. U Novom Sadu kordon policije u opremi za razbijanje demonstracija spriječio je učesnike protesta da blokiraju auto-put ka Beogradu. Građani se okupili i u Nišu, Vršcu, Leskovcu, Vranju...


Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović izjavio je za N1 da je svaki dan protesta drugačiji po tome "koja grupa preuzme glavnu riječ".

Kako je rekao, jako je teško na protestima prepoznati ljude, prije svega zbog načina na koji dolaze - maske preko lica…

"Nema elemenata na koji možemo da prepoznamo, uspjeli smo da prepoznamo neke grupacije otprilike, dosta je to u suštini složena i kompleksna oblast", kaže on.

Prema njegovim riječima, "ko preuzme glavnu riječ, takva će biti cijela atmosfera".


Lete kamenice, flaše ka policiji koja ne reaguje. Reporterka N1 javlja da su demonstranti gotovo došli do policijskog kordona. Oni skandiraju "Srbija, Srbija".

Okupljeni ljudi rastjeruju novinare, imaju pokrivena lica i insistiraju da ih novinari ne slikaju. U Kosovsku ulicu je iz pravca Takovske stiglo pojačanje Žandarmerije.

Skupština je u potpunosti opkoljena Žandarmerijom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Z. O. (47) uhapšen zbog sumnje da je večeras, na protestu ispred Doma Narodne skupštine, poslije svađe nožem zadao ubod u predjelu desne noge 32-godišnjem muškarcu.


Grupa demonstranata probila je ogradu ispred skupštine. Demonstranti nisu uspjeli da provale vrata i većina njih se vratila na plato pošto su shvatili da su snimljeni.

Jedan mladić iz grupe koja je probila ogradu napao je reportera N1 Petra Gajića dok se javljao uživo u program. Gajić javlja da mu je oboren mikrofon.

Reporterka N1 javlja da su tri osobe privedene kod skupštine. Privedeni su kroz Dom narodne skupštine odvedeni u policijsku maricu i odvezeni.

.

.

.

.

.

Izvor: N1/
Foto: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.