x

Počeo najzanimljiviji dio sezone

Denver nemoćan na startu play-offa, Dallas ne može bez Dončića, sjajni Bogdanović

Sinoć je počeo play-off NBA lige, a pobjede na startu ostvarili su Golden State, Utah, Philadephia i Minnesota.

Program je otvoren duelom Dallas Mavericksa i Utah Jazza, koji je slavio sa 99:93 i tako na startu došao do brejka. Mavsi su igrali bez prve zvijezde Luke Dončića, no svejedno su namučili favorizovane goste, koji su ipak bili kvalitetniji, što se osjetilo naročito u momentima kada se lomio susret.

Mitchell je sa 32 poena bio najefikasniji na meču, a osim njega veliki doprinos gostujućoj pobjedi dao je i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović sa 26 poena, dok je Brunson kod domaćih ubacio 24 poena, a Dinwiddie 22.

Minnesota je u jednom dobrom meču slavila u Memphisu sa 130:117. Prvo ime bio je Anthony Edwards, koji je u prvoj play-off utakmici u karijeri ubacio čak 36 poena, a ogroman je doprinos pobjedi dao i sjajni centar Karl-Anthony Towns sa 29 poena i 13 skokova.


Ja Morant je kod Memphisa bio najbolji s 32 poena, no imao je neke greške i promašaje koji su u najvažnijim trenucima koštali Grizzliese pobjede na startu play-offa. Kod Memphisa se isticao i Dillon Brooks sa 24 poena.

U terminu nakon ponoći po našem vremenu Philadelphia je razbila Toronto sa 131:111. Iz drugog plana je kod 76ersa 'rešetao' Maxey koji je ubacio čak 38 poena, Harris je dodao 26, Harden 22 uz čak 14 asistenciaj, a Embiid tek 19 poena uz 15 skokova. Siakam sa 24 i Anunoby s 20 bili su najbolji na drugoj strani.


Za kraj programa Golden State Warriorsi su pobijedili Denver Nuggetse sa 123:107. Vratio se Steph Curry, ali je imao skraćenu minutažu, a za 21 minutu ubacio je 16 poena. Poole je predvodio Warriorse sa 30 poena, dok je Thompson dodao 19. Nikola Jokić imao je 25 poena i 10 skokova, a njegov saigrač Barton ubacio je 24 poena.

Program se nastavlja danas mečevima Miami - Atlanta od 19 i Boston - Brooklyn od 21 sat, dok će iza ponoći snage odmjeriti Milwaukee Buksi i Chicago Bullsi te Phoenix Sunsi i New Orleans Pelicansi.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.