x

Amerikanac želi Tysona Furyja

Deontay Wilder odbio Joshuu: To bi bilo glupo...

Borba Anthonyja Joshue i Deontayja Wildera neće se desiti 13. aprila na Wembleyju.

Iako je Britanac javno izazvao WBC prvaka za borbu u Londonu 13. aprila u kojoj bi jedan od njih ujedinio titule, od toga barem za sada neće biti ništa.

To je jasno poručio Wilder koji tvrdi da nema smisla prihvatiti borbu protiv Joshue, jer ima neraščišćenih računa sa Tysonom Furyjem.

"Bilo bi veoma glupo boriti se sa nekim drugim kada već imate borbu o kojoj svi pričaju. To bi bilo glupo... Definitivno sam za borbu sa Furyjem. Nas dvojica moramo odraditi revanš, jer kada ste imali kontroverznu borbu, onda ju morate ponoviti", rekao je WBC šampion Deontay Wilder.

Timovi Joshua i Wilder su u godini na izmaku imali nekoliko razgovora oko eventualne borbe, ali je uvijek 'zapinjalo' na raspodjeli novca i od borbe na kraju nije bilo ništa.

Potom je veoma brzo pao dogovor između Wildera i Furyja koji su 1. decembra odradili spektakularan meč koji je završeno neriješeno.

Dillian Whyte naredni protivnik Joshue, Wildera izazvao Dominic Breazeale

Dillian Whyte je pobjedom proteklog vikenda nad Dereckom Chisorom dobio šansu da se ponovo bori sa Joshuom. Ovi borci su nakon meča imali verbalni obračun, a Whyte je uvjeren da je on taj koji zaslužuje borbu sa šampionom.

"Ako iko zaslužuje borbu za titulu to je Dillian. Wilder je prva meta, ali ako ne bude borbe s njim, ti ćeš je dobiti", poručio je Joshua čovjeku kojem je nanio jedini poraz u karijeri (25-1).

Sa druge strane Wilder je dobio obaveznog izazivača. Amerikanac Dominic Breazeale (20-1) je pobjedom nad Carlosom Negronom došao do mjesta izazivača i Wilder se mora boriti sa njim u 2019. godini.

To znači da će borba Joshua - Wilder, izuzev ako se ne desi nešto spektakularno, sačekati još neko vrijeme i ona će se teško desiti u 2019. godini.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.