x

ZABLISTAJTE KAO ZVIJEZDA

Deset savjeta za šminkanje uz koje ćete izgledati savršeno

Prije hidratizacije i šminkanja malo izmasirajte kožu lica tapkanjem kako bi procirkulirala


Primijenite ovih deset savjeta u uvijek blistajte.

Pravilno nanesite ruž

Vizažisti na usnama prvo naprave nježan piling kako bi bile glatke, a potom na njih nanesu balzam za hidratizaciju. Nakon toga usne ocrtaju olovkom i nanose ruž od sredine usana prema uglovima. Na taj način se ruž bolje nanese i naglasak se stavlja na njihov središnji dio.

Pripremite kožu

Priprema kože za šminkanje je izuzetno važna. Isplati se potrošiti nešto vremena na početnu hidrataciju kože ili stavljanje hidratantne maske na lice, jer će tako izgledati svježije. Osim toga, krajnji rezultat nakon nanošenja šminke bit će puno bolji.

Također, posegnite za primerom, jer pomaže izgladiti kožu na kojoj su sitniji ožiljci i mrlje, a i šminka će tako duže trajati na licu.

Dodajte ulje u podlogu

Želite li blistav rosni sjaj kože, tada u tekući puder koji služi kao podloga (foundation) stavite malo ulja za lice. Naime, ono će stvoriti efekt sjaja, a može se koristiti i kao highlighter na visokim tačkama lica.

Stavite rumenilo ispod podloge

Nanošenjem rumenila ispod podloge dobiva se efekt prirodnijeg i mlađeg izgleda lica. Također, sličan učinak dobit ćete ako nanesete puder pa stavite rumenilo i na kraju lagano pređete kistom (ili spužvicom) od pudera po površini rumenila.

Koristite vlažnu spužvicu

Korištenje vlažne spužvice umjesto suhe učinit će izgled lica prirodnijim nakon nanošenja podloge. Osim toga, sloj pudera na koži neće djelovati toliko teško. Namočite spužvicu, iscijedite višak vode i tapkanjem nanesite podlogu. Nakon svake upotrebe spužvicu dobro operite.

Izmasirajte lice

Prije hidratizacije i šminkanja malo izmasirajte kožu lica tapkanjem kako bi procirkulirala. To će stimulirati limfni sistem, smanjiti natečenost i potaknuti stvaranje ljepšeg tena.

Klizite prstima preko jagodica i nastavite tapkati bradu, čelo i nos.

Oblikujte obrve

Obrve prvo iščetkajte prema dolje kako biste dobili osnovnu strukturu. Počnite od najviše tačke u luku. Upotrijebite lagane poteze finom četkicom. Potom ih počešljajte prema gore.

Postoje posebni gelovi za obrve koji dlačice drže na mjestu. Ukoliko takav gel nemate pri ruci, posegnite za lakom za kosu - nanesite ga malo na četkicu pa njome prođite preko obrva.

Koristite kremastu šminku

Puderi u prahu se obično nakupe između prirodnih nabora kože, a to ne izgleda lijepo. Vizažisti često posežu za šminkom kremaste teksture - sjenila, rumenila, preparate za konturiranje, bronzere...


Kombinirajte olovke za oči i tuš

Napravite to slojevito. Prvi korak je korištenje smeđe olovke za oči koja se razmaže kistom uz rub gornjeg kapka. Potom se na to stavlja tanka linija crnom olovkom i na kraju tušem.

Cjelokupni izgled dopunite nanošenjem olovke u boji, ili one sa metalik efektom, uz liniju donjeg kapka.

Uklonite višak masnoće

Kad ste gotovi sa šminkanjem, maramicom lagano potapkajte lice kako biste uklonili višak masnoće s kože. Na taj način će izgled biti prirodniji, prenosi ''BrightSide''.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.