x

DF Automotive i kozmetičke promjene A3!

Ne tako davno pisali smo o velikoj obljetnici legendarnog modela iz Audija, a sada donosimo vijest koja će neke razveseliti, a neke razočarati i to u režiji ekipe iz DF Automotive. 

Nakon uspješnog modificiranja Seat Leona na red je došao Audi A3.  Međutim, neki će ovog puta ostati razočarani. Naime, DF Automotive nije uopće podizao performanse motora, a promjene dizajna svode se na tek nekoliko novina. Inače, ispod poklopca motora nalazi se pogonski agregat zapremnine 1.4 litre u TSI izvedbi koji razvija 150 konjskih snaga, a kojem do stoke treba oko osam sekundi.  Maksimalna brzina ograničena je na 224 km/h.

 

Postavlja se pitanje što je uopće modificirano i promijenjeno?  Amortizeri, odnosno ovjes. Tako je A3 oplemenjen, ako se to može nazvati tako, KW ovjesom. Visina je smanjena za 5 centimetara na prednjoj, odnosno 4 centimetara na stražnjoj osovini, a vozaču je ostavljena mogućnost povećanja iste za 2,5 centimetara.  Osim visine, A3 je dobio i nove naplatke veličine 20inča u kombinaciji s novim Continental Sport Contact gumama.

 

Inače, Seat s početka priče doživio je nešto veće promjene.  Motor je sa 177 konjskih snaga nabildan na 207 KS. Osim motora, DF Automotive ugradio je i nezaobilazan novi ovjes i naravno nove gume. Logično pitanje koje se postavlja je uopće pitanje potrebe za modificiranjem A3. Naime, svaki  entuzijast očekuje barem minimalne promjene ispod poklopca motora, a ono što je DF Automotive ponudio doista je razočaravajuće. Nadamo se da će budućnost donijeti nešto atraktivnije projekte ovog tunera.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.