x

Trener Rome odgovorio na pitanje koje zanima sve navijače njegove ekipe

Di Francesco: Džeko? On može biti samo izmjena

Zbog problema sa povredama nekoliko ključnih igrača i slabom formom Patrika Schika, trener Rome Eusebio Di Francesco je bio prisiljen ekspermientisati u prošlom kolu Serije A protiv Genoe.

Tako je mladi Zanilo, inače veznjak, dobio ulogu lažne devetke, a Roma je ipak nekako uspjela pobijediti (3:2).

Ipak, sada je pred Romom puno teži zadatak, a Di Francescu su i dalje očajnički potrebni dobri rezultati. Naime, Roma u 17. kolu Serije A gostuje kod aktuelnog prvaka Italije i lidera šampionata Juventusa.

I dalje je Di Francesco u problemima, a novinare je zanimalo ko će se nači u špicu napada njegove ekipe protiv Juventusa, te da li ima šanse da se u startnoj postavi nađe Edin Džeko, koji se i dalje oporavlja od povrede.

"Džeko će se danas vratiti treninzima, tako da bi mogao biti izmjena. Nije igrao tri sedmice, tako da je nemoguće zamisliti da će početi utakmicu... De Rosi će također danas trenirati sa ekipom i procijenit ćemo njegovo stanje", istakao je Di Francesco.

"Schick ili Zanilo u napadu? Teško je bilo vidjeti Zanilov doprinos. Kada isprobavate stvari, saznate da li neko rješenje funkcioniše ili ne, a ja nisam vidio da je Zanilo odgovorio na zadatak u toj poziciji... Cangiz Under, Schick i Kluivert mogu igrati u napadu ili ću pokušati samo sa dvojicom u ofanzivnoj liniji. Ipak, moramo još vidjeti kakva je situacija sa Underom pošto ni on nije treniro sa ekipom", poručio je trener Rome pred duel sa Juventusom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.