x

do kraja godine

Dino Merlin poslije osam godina ponovo u Beogradu: Pjevač najavio koncert u Štark areni!

Nakon osam godina od spektakularnog koncerta u Beogradu, Dino Merlin će do kraja ove godine održati koncert u glavnom gradu Srbije.

Prošlo je osam godina od posljednjih koncerata Dine Merlina Beogradu a nakon što je posljednje večeri Kopaonik Music Week festivala sjajnim muzičko-scenskim doživljajem pokazao zašto nosi epitet vrhunskog izvođača za čiji se show uvijek traži mjesto više, mnogobrojna publika pita se i s velikim nestrpljenjem iščekuje kada će ponovo uživo u Beogradu slušati bezvremenske hitove sarajevskog muzičkog čarobnjaka.


Kako saznaje Klix.ba, koncert Dine Merlina u Beogradu održat će se do kraja ove godine iako još uvijek nisu poznate informacije o mogućim datumima i lokaciji.

Vjerni fanovi i danas pamte spektakularne koncerte bh.umjetnika iza kojeg do sada stoji pet rasprodanih beogradskih arena 2011. i 2015. godine u okviru svjetskih turneja "Ispočetka" i "Hotel Nacional".


Inače, ovaj bh. kantautor krajem prošle godine doživio je još jedan veliki trijumf u svojoj impresivnoj umjetničkoj karijeri, kada je do posljednjeg mjesta rasprodao Wiener Stadthalle, slavnu arenu u središtu Beča. Više od pola stoljeća Wiener Stadthalle u Beču nezaobilazna je destinacija svih velikih svjetskih imena uključujući Rolling Stonese, Eltona Johna, Metallicu, Princea, grupu Queen, Boba Dylana, U2, Coldplay, pa Beyonce, Lady Gagu, Rihannu, i mnoge druge, a Dino je zasad jedini muzičar s ovih prostora koji je tamo nastupio.


Turneja Dine Merlina "Mi" tek je uzela maha, a već bilježi rekorde i rasprodane koncerte u nekim od najljepših i najznačajnijih dvorana diljem regiona i Evrope. I dok tačan datum koncerta u Beogradu ove godine još uvijek ostaje da se vidi, na službenoj stranici Dine Merlina za sada je jedino potvrđen datum održavanja koncerta u Rudolf-Weber Areni (Oberhausen) u Njemačkoj, 30.4.2023. godine.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.