x

Norvežanin briljira ove sezone

Direktor Dortmunda govorio o sudbini Erlinga Haalanda

Prvi put u javnosti je govorio direktor Borussije Dortmund Sebastian Kehl, vezano za sudbinu Erlinga Haalanda.

Dosta se pisalo u svjetskim medijima oko Haalandovog transfera. Kao glavni favorit spominjala se Barcelona u igru je bio Chelsea, a prema riječima Kehla, sjajni Norvežanin ostaje stanovnik Dortmunda i naredne sezone.

"Haaland će igrati za Borussiju Dortmund i u novoj sezoni. Razgovarao sam sa Erlingom. Voli ovaj klub, još je mlad i ima vremena za njegov dalji iskorak", rekao je Kehl.

Norvežanin je vodeći strijelac Lige prvaka ove sezone s 10 golova, a u 38 je utakmica u svim takmičenjima zabio 37 golova.


Za Haalanda su se spremale cifre i do 130, 150 miliona eura. Kucali su na vrata i PSG, City, Real, ali izgleda da navijači Borussije mogu odahnuti.

S druge strane pojedini mediji pišu da Kehl samo želi spustiti loptu pred ljeto i da je ovo zatišje pred buru.

Čelnici njemačkog kluba su ljuti na menadžera Raiolu koji je bez njihovog znanja razgovarao s Barcelonom, Real Madridom, Manchester Unitedom i Liverpoolom i to je jedan od razloga zašto možda neće doći do transfera ovog ljeta.


Njemački mediji saopštili su da je Raiola poručio čelnicima Dortmunda da im je pametnije da puste Haalanda ovog ljeta nego da čekaju kraj naredne sezone kada će on spremiti osvetu. Navodno, on je upozorio Dortmund da će narednog ljeta namjerno prodati Haalanda njihovom najvećem rivalu Bayernu ukoliko ga ne puste na kraju ove sezone.

Ne bi bilo prvi put da neki igrač Dortmuda ide u Bayern jer su prethodnih godina to uradili Robert Lewandowski, Mats Hummels i Mario Gotze što se navijačima ovog kluba uopšte nije svidjelo.

Haaland je napadač koji je oduševio svojim igrama i jasno je zbog čega Dortmund ne želi da ga pusti tako lako. No, poznavajući Raiolu bolje im je da mu se ne zamjeraju jer je rijetkost da je na kraju ovaj menadžer bio "donji".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.