x

Direktor sarajevske Hitne pomoći o smrti mlade majke: Spavate li mirno negatori korone i politički profiteri?!

Danas je u sarajevskom izolatoriju Podhrastovi preminula 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Udruženja Centar za trudnice i mlade majke – Savjetovalište udruženja TIM.

Šoljanin je bila zaražena koronavirusom, a porodila se prije tri dana na Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Dječak je dobro i negativan je na koronavirus. Iza Belme su ostale dvije kćerke i suprug.

Od mlade majke potresnim statusima na društvenim mrežama opraštaju se njeni prijatelji i brojne trudnice kojima je ova aktivistica nesebično pomagala.


Večeras je na Facebooku objavio status i direktor Hitne pomoći Sarajevo Adem Zalihić u kojem je prozvao sve one koji ne vjeruju u postojanje koronavirusa i ponašaju se neodgovorno, dovodeći u opasnost i sebe i druge:

“Spavaju li mirno negatori postojanja korona virusa, zagovarači teorija zavjere, politički profiteri i svi ostali koji su doprinijeli svojim stavovima i istupima da se proširi epidemija u Sarajevu, dok nam odlaze dragi mladi ljudi”, napisao je Zalihić.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Raport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.