x

Dječak pao sa tobogana na Dobrinji i slomio ruku! Roditelji očajni: Sve se desilo jer na toboganu nije sanirana šteta!

Roditelji Azera, koji ima pet i po godina, nisu ni sanjali da će se igra njihovog dječaka u parku pretvorio u horor. Maleni Azer je završio na operacionom stolu i sa ozbiljnom povredom ruke, tačnije lomom, a sve se dogodilo na Dobrinji (Trg zlatnih ljiljana) na atomskom skloništu. 

Azer je u ponedjeljak, 20. maja boravio u parku na Dobrinji, a jedan tobogan je bio koban po njega. Nezgoda koja se desila između 17:00 - 18:00 sati nije nimalo prijatna, a o težine iste govori i to da je povrijeđeni dječak zbog povrede imao operaciju. 

Naime, kako otac dječaka za Ekskluziva.ba portal govori, maleni Azer je pao sa tobogana na kojem ima drvena ograda i koja je oštećena, tačnije nedostaje jedna daska. Njegov sin je proletio kroz taj otvor , a posljedica pada sa visine je vanjski lom lakta. 


- Moj sin ima vanjski lom lakta gdje je bio hirurški zahvat. Operacija je bila teška i komplikovana, trajala je oko dva i po sata. Za sada niko ne zna da li će Azer imati posljedice i u kojoj mjeri. Supruga i ja samo ogorčeni na odgovorne koji su zaduženi za održavanje parka, apelujemo da se to popravi čim prije dok nije stradalo još nečije dijete. Ja sam u utorak prijavio Mjesnoj zajednici da se to sanira, a oni su razmontirali drugi tobogan u istom parku koji je nevezan za ovaj slučaj. To što su trebali popraviti uopšte nisu ništa dirali. Uzeo sam i advokata, policija je obavila uviđaj i sve fotografisala - ispričao je za Ekskluzivu otac dječaka. 

Otac povrijeđenog Azera na kraju razgovora ističe kako se nada da će problem ubrzo biti riješen, te da je uplašen za sigurnost i druge djece, budući da se ni sam nije nadao da ovakav propust na toboganu može dovesti do tako strašnih posljedica. 

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.