x

DJEVOJČICA (15) JE U PETAK PREMINULA POSLIJE UZIMANJA EKSTAZIJA! Njeni roditelji su objavili JEZIVU FOTOGRAFIJU! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Porodica Šakire Pelov (15), djevojke koja je preminula nakon konzumiranja narkotika, odlučila je da javno podijeli njenu posljednju fotografiju koja je dokumentovana dok je tinejdžerka ležala u bolničkom krevetu i borila se za život.

Njena borba počela je u petak uveče kada je pala u nesvijest u jednom parku u Kornvelu nakon čega joj je više puta stalo srce, a otkazali su joj i organi.


Partner njene majke Rite Hol, Li Bučer, odlučio je da slika Šarlot i bio je ubijeđen da će djevojčica preživjeti, ali ona je ipak preminula nekoliko sati kasnije. Hol i Bučer su odlučili da sliku javno podijele kao jasno upozorenje drugima da budu obazriviji kada je opasnost koja prati konzumiranje narkotika u pitanju.


- To je najužasnija fotografija i diskutovali smo da li da je objavimo. Ipak, željeli smo da poručimo tinejdžerima da će im se to dogoditi ukoliko nastave sa uzimanjem narkotika. Naša Šakira se neće vratiti. Ovo je bio njen život i sada je završen, a to lako može da se desi i vama. Ovo je šokantna fotografija, ali iskreno sam vjerovao da će uspjeti da preživi. Slikao sam u namjeri da joj kasnije pokažem. Nismo ni pomišljali da bi moglo da bude gore, ali sada smo se zadesili u ovoj tužnoj situaciji. Želimo da fotografija stoji kao upozorenje u njenu čast i sjećanje, hoćemo da pomognemo drugima. Ovi narkotici nisu usmjereni prema zabavljanju, oni ubijaju ljude. Apelovali bismo svima ko ima te tablete da ih preda policiji i da im kaže odakle ih je nabavio. Nije cinkarenje ili okretanje leđa jer oni ne prodaju ono što tvrde. Ovo je za spasavanje života. Želimo da skrenemo što je moguće više pažnje. Ako možemo da spasimo makar samo jedan život, biće vrijedno - rekao je Bučer.


Šakira je u petak 6. jula izašla u provod sa prijateljima prije nego što je otišla u park. Vjeruje se da su tinejdžeri uzeli plave tablete na kojima je pisalo "Duplo" poput brenda. Ubrzo, Šakirina porodica je obaviještena da su četiri tinejdžera pala u nesvijest i odmah su pohitali u bolnicu, piše Dejli mejl.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.