x

Oporavio se Manuel Neuer, Kovač prepun optimizma

Dobre vijesti za Bavarce prije susreta s Liverpoolom

Manuel Neuer je proveo zadnje tri utakmice Bayerna sa povredom palca, ali je spreman da dokaže svoju spremnost u Augsburgu uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka, protiv Liverpoola Jurgena Klopa na Anfieldu.

Bayern München se nada da će imati na raspolaganju golmana Manuela Neuera za utakmicu Bundeslige u petak protiv Augsburga, što bi bilo dobro za njihov konačni tonalitet prije susreta u Ligi šampiona sljedeće sedmice, u Liverpoolu.

"Manuel nije imao nikakvu negativnu reakciju, pa je među opcijama za petak", izjavio je u trener Bayerna Niko Kovač.

Neuer je uvjeren da će se suočiti s Liverpoolom, priznao je u razgovoru ESPN-u:

"Mislim da ću biti između stativa. Dobro mi ide, palac nije tako loše".

Ipak, Kovač je oprezan da ga prebrzo vraća, pogotovo s obzirom na Neuerovu historiju nakon što je u dva navrata doživio povredu u 2017. godini, što je dovelo do toga da propusti većinu utakmica prošle sezone.

"Manuel je ambiciozan golman. Samo je njegova odluka bila da ne igra u određenim utakmicama. Igrač uvijek ima posljednju riječ, a u ovom slučaju Manuel je spreman."

Kovač ima praktično kompletan sastav na raspolaganju, na dispoziciji nisu jedino Arjen Robben i Corentin Tolisso koji su i dalje povrijeđeni.

Pobjeda Bayerna od 3:1 protiv Schalkea prošlog je vikenda smanjila zaostatak za pet bodova iza lidera Bundeslige Borussije Dortmund, koja je ispustila vodstvo od tri gola u remiju od 3:3 sa Hoffenheimom.

Kovač i Bajern će pokušati ostvarii devetu pobjedu u deset utakmica u Augsburgu kako bi održali priključak za Dortmundom koji u ponedjeljak igra protiv Nurnberga.

Bez popuštanja u Augsburgu

Augsburg, koji je regrutovao bivšeg golmana Arsenala i njemačke reprezentacije Jensa Lehmanna kao pomoćnog trenera, dobio je Werder Bremen tokom vikenda 4:0 i sada su iznad zone ispadanja.

"Naslov prvaka će biti osvojen u odbrani, nadam se da ćemo pobijediti u petak i, ako je moguće, spriječiti protivnika da postigne pogodak", rekao je Kovač.

"Nemamo razloga da štedimo bilo koga u Augsburgu. Imamo dovoljno vremena da se oporavimo pred Liverpool. Ne želimo da podcjenjujemo ikoga, jer je ovo prilika da stvarno uđemo u utrku za osvajanje Bundeslige.

"Ova utakmica je važna za stvaranje atmosfere", dodao je Kovač.

Liverpool će ugostiti Bayern nakon deset dana odmora od posljednjeg meča. U subotu su ostvarili domaću pobjedu nad Bournemouthom 3:0, ali Kovač kaže da bi njihovih deset dana odmora mogla biti prednost za Nijemce.

"Mi igramo protiv Liverpoola koji je igrao u finalu prošle godine i koji je potrošio malo više novca nego što smo mi", rekao je Kovač, misleći na visokoprofilna Liverpoolova dovođenja Alissona, Naby Keite i Fabinha.

"Igraju jedna protiv druge dvije vrhunske ekipe. Sitnice i malo sreće odlučit će dvomeč. Nije loše što je Liverpool dobio nekoliko dana odmora. To će značiti da bi mogli izgubiti svoj ritam."


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.