x

poručio da će lakše odvojiti republiku srpsku

Dodik poručio: Izborom Denisa Bećirovića lakše ćemo se odcjepiti, uraditi ono što moramo!

Milorad Dodik na održanoj konferenciji  u izjavi za novinare je kazao da će pozicija Bećirovića u Predsjedništvu olakšati odcjepljenje Republike Srpske.

Na pitanje da li će Željku Cvijanović čekati lakši posao nego njega sa sastavom kojeg će iz reda Bošnjaka činiti Denis Bećirović te uz člana iz reda Hrvata Željka Komšića, Dodik je kazao da će lakše odcijepiti Republiku Srpsku.


"Lakše ćemo odvojiti Republiku Srpsku sigurno. Doći ćemo do njene nezavisnosti s takvim stavovima koje smo čuli. Apsolutno ne očekujem ništa normalno s nenormalne strane. Nemam namjeru da čestitam niti očekujem da on meni čestita. Ta doza ignorisanja Ustava i svega, nametanja rješenja, dovest će do toga da Republika Srpska uradi ono što mora", kazao je Dodik.


Iako svu večer tvrdi da je u prednosti nad Jelenom Trivić, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nije pokazivao euforiju, čak je u publici smirivao i simpatizere SNSD-a u nekoliko navrata. Na pitanje zbog čega je to tako, kazao je:


"Malo sam iskusniji, 64. mi je godina, prošao sam kampanju. Sinoć sam bio na fešti od četiri sata do pred zoru, na dobroj fešti, gdje sam se dobro... pa se osjećam umorno. Šta ste očekuje da igram kolo? Očekujem da mi čestitate pobjedu", zaključio je Dodik.

.

.

.

.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.