x

Dok je četvero mladih umiralo u smrskanom Golfu vozač Rovera zakopavao oružje!

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona 10, Općinsku sud u Livnu je danas osumnjičenom T.P. (41) odredio jednomjesečni pritvor jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo četvero mladih iz sela Strupnić, Vlade Vujeva (20), Slavice Vujeva (20), Joze Matkovića (21) te Ivane Rimac (19).

On se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i krivotvorenja isprave.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. aprila oko 23 sati, u vrijeme zabrane kretanja zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao Land Roverom (O23- J-244), iz pravca Bosanskog Grahova, prema Livnu, bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio Golfa 2 (J87- E-496) u kojem su se nalazili poginuli. Također se sumnjiči da je bez pomoći ostavio osobe povrijeđene u udesu, je je zakopavao lovačke puške i municiju da ih policija ne bi pronašla. Oružje je zakopao u njivi stotinjak metara od mjesta nesreće, a što su policajci pronašli tokom uviđaja.


Osumnjičenom se također stavlja na teret da je u svojoj porodičnoj kući u mjestu Rujani u Livnu držao protivtenkovski raketni bacač M-80- zvani zolja, dvije ručne bombe M-75 i M-52, 15 pištolja različitih modela i kalibara, lovački karabin, miniciju različitih vrsta i kalibara i bajonete.


Pored toga osumnjičeni se tereti da je dana 30. marta izradio lažnu ispravu, neovlaštenom upotrebom pravog pečata Lovačkog udruženja iz Lištana, potvrdu o kretanju, kojom se I.Š., osobi koja se za vrijeme saobraćajne nesreće nalazila na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog, za vrijeme opasnosti od pojave korona virusa - Covid-19, kao lovočuvaru dozvoljava kretanje 24 sata.



(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.