x

Srbijanski teniser otvorio dušu

Đoković: Bryant mi je pomogao kada je bilo najteže

Najbolji teniser svijeta i osvajać Australian Opena Novak Đoković slobodno vrijeme provodi u Srbiji.

Nakon što je oduševio svoje najmlađe komšije tako što je zaigrao tenis s njima na ulici, Đoković je organizovao i druženje s novinarima u svom teniskom centru gdje je odgovarao na brojna pitanja.

Pred nešto više od stotinu kamera Đoković je održao 'malu školu života', a progovorio je i o najtežim trenucima i koliko su mu u njima pomogli savjeti koje je dobio od pokojnog Kobea Bryanta.

"Jedan od najtežih trenutaka u karijeri bila je povreda lakta u 2017. godini. Pauzirao sam šest mjeseci. Trebalo mi je vremena da izmijenim pokrete za servis, nisam imao vremena, proživljavao sam razne pritiske. Tada sam doživio veliki preobražaj iznutra, morao sam se presložiti duboko u sebi. Obavio sam razgovore sa mnogim sportašima, a od svih najviše mi je pomogao Kobe Bryant", ispričao je Đoković, pa potom nastavio:

"Pred kraj karijere i on je bio povrijeđen, objasnio mi je kako se nosio s tim, kako je balansirao privatni život s profesionalnim i kako je ostvario jasnoću svog puta. Pričao mi je kako je napravio taj prijelaz na sve ono što je gradio nakon svoje karijere."

Bio je utučen kada je saznao da je Kobe poginuo.

"Njegov duh će živjeti zauvijek. Dovoljno je vidjeti koliko ga ljudi slavi. To je ono što je veće od trofeja. Možete razglabati je li veći Jordan ili Kobe, ali za mene je Kobe najveći po utjecaju koji je imao na druge sportaše. Širio je harizmu koja je jako specifična. Puno prekretnica je u karijeri svakog, a u tim momentima je bitnije nego bilo kada vratiti se na ono osnovno i pitati sebe zašto igram, kamo idem, koji je moj put, što moram napraviti i ko je na tom putu sa mnom. To su fundamentalna pitanja", dodao je Đoković.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.