x

Đoković ne želi u penziju: 'Igrat ću dok u meni ima vatre. Zasad mi dobro ide, ne mogu se žaliti'

Rekorder po broju sedmica provedenih na vrhu pojedinačne ATP ljestvice, 35-godišnji srbijanski teniser Novak Đoković, rekao je da želi igrati što je duže moguće.

"Ne zamišljam neki broj. Zasad mi dobro ide. Ne mogu se žaliti. Sve dok igram na ovom nivou i dok postoji unutrašnja vatra, nastavit ću igrati", izjavio je Đoković u Dubaiju, gdje se priprema za novu sezonu igrajući ekshibicijske mečeve u okviru Svjetske teniske lige, ekipnog takmičenja u kojem sudjeluju ponajbolji svjetski tenisači i tenisačice, piše Hina.

Đoković je u godini na izmaku trijumfom u Wimbledonu povećao svoj broj Grand Slam naslova na 21. Tome je dodao naslove na Mastersu u Rimu, turnirima u Tel Avivu i Astani, da bi sezonu završio svojim šestim trijumfom na ATP Finalu u Torinu, čime je izjednačio rekord Rogera Federera.

Godinu će pamtiti i po deportaciji iz Australije zbog toga što nije bio cijepljen protiv Covida-19, a Australci mu nisu priznali iznimku za ulazak u zemlju. Zbog toga nije mogao braniti naslov na Australian Openu, a iz istog razloga mu je bio zapriječen odlazak na američke turnire, što je rezultiralo i padom s prvog na peto mjesto pojedinačne ATP ljestvice.

Izvor: radiosarajevo.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.