x

RUTINSKA POBJEDA

Đoković savladao Struffa, ostale su mu još četiri prepreke do zlata u Tokiju

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković (1. ATP) rutinski se plasirao u osminu finala teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju, savladavši Jan-Lennarda Struffa (48. ATP) rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Nakon što je u prvom meču naglasio kako su uvjeti za igru u Tokiju veoma teški, Đoković je i u današnjem meču šesnaestine finala imao problema na startu.

Njemački teniser se odlično držao sve do gema u kojem je servirao za ostanak u setu pri rezultatu 5:4 za Đokovića. Tu je srbijanski teniser napravio break i poveo u setovima.


Prvi break u drugom setu pravi srbijanski teniser i dolazi do 2:0. Tada se činilo da sigurno korača ka pobjedi, no u narednom servis gemu srbijanskog tenisera vidjeli smo povratak Struffa koji koristi svoju prvu break-loptu u meču.


Ipak, to je bilo sve od njemačkog tenisera pošto je Đoković odmah nakon toga vratio break prednosti i sigurno ga sačuvao za rutinski plasman u osminu finala teniskog turnira na Igrama.

U borbi za četvrtfinale Đoković će igrati protiv španskog tenisera Alejandra Davidovicha Fokine koji je nakon tri seta i velike drame slavio protiv Johna Millmana.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.