x

ROLAN GAROS

Đoković siguran u prvoj rundi: Kovačević pao u tri seta

Dvostruki osvajač ovog trofeja je sigurno prošao u narednu rundu


Novak Đoković se kvalifikovao u drugu rundu Gren slema Rolan Garos nakon što je pobijedio američkog tenisera Aleksandra Kovačevića sa 3:0 u setovima.

Kovačević je uspio izdržati do 3:2 u prvom setu, a onda je Đoković iskoristio brejk priliku da osvoji taj gem. Do kraja prvog seta su držali svoje servis gemove, a na kraju je set završen rezultatom 6:3.

U drugom setu Đoković je dodatno opustio ruku i počeo pogađati udarce po kojima je poznat. U prvom gemu drugog seta je oduzeo brejk protivniku, a to je opet učinio u petom gemu. Kovačević nije imao mnogo šanse i Đoković je riješio set u svoju korist rezultatom 6:2.

Đoković je ponovo bio furiozan na početku trećeg seta, pa je oduzeo brejk protivniku.

U narednom gemu je spasio tri vezane brejk lopte, ali je u toku jednog poena bio izrazito ljut zbog toga što je vjetar jako puhao i senzor na mreži je to registrovao kao da je loptica dirala istu. To je srbijanskog tenisera iznerviralo.

Do kraja seta se mislilo da će Đoković, nakon ponovo oduzetog brejka lako završiti posao, ali je Kovačević ponovo dobro odigrao. Set je odveo u taj-brejk, ali je tu slavio srbijanski teniser bez većih problema.

Od igrača iz top 10 ATP liste, najveće razočarenje dana je sigurno Feliks Ože-Alijasim (Felix Auger-Aliassime) koji je poražen od Fabija Fonjinija (Fognini) u tri seta rezultatom 4:6, 4:6, 3:6.


Izvor: avaz.ba




KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.