x

ATP RANG LISTA

Đoković sljedeći ponedjeljak ruši apsolutni rekord

Srbijanski teniser Novak Đoković jutros je počeo 376 sedmicu na broju jedan ATP ran liste, na čiji se tron vratio nakon osvajanja Australijan Opena


Srbijanski teniser Novak Đoković jutros je počeo 376. sedmicu na broju jedan ATP ran liste, na čiji se tron vratio nakon osvajanja Australijan Opena.

Apsolutni rekord

Davno je prestigao Rodžera Federera (Rogera – 310 sedmica) i postao najuspješniji u historiji po dužini boravka na prvom mjestu, a sada je pred vratima novog rekorda.

Sljedećeg ponedjeljka će Đoković izjednačiti apsolutni rekord u obje konkurencije - muškoj i ženskoj, koji još drži Njemica Štefi Graf (Steffi Graf) koja je na vrhu WTA rang liste provela ukupno 377 sedmica. Đoković je za kraj februara prijavio ATP 500 turnir u Dubaiju, a nakon toga će vjerojatno pauzirati mjesec i po.

Osvajač 22 gren slema još ne može dobiti dozvolu za ulazak u Sjedinjene Američke Države, gdje se igraju prva dva Masters 1000 turnira sezone, Indijan Vels i Majami.

Povratak Alkaraza

Ove sedmice na Tour vraća Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz), koji je zbog povrede propustio Australijan Open. Španac je prvi favorit „Buenos Airesa“, nakon toga ide u Akapulko, a uspije li osvojiti oba turnira, na rang listi od 27. februara bit će u bod izjednačen s Đokovićem.

Ipak, Novak bi u tom slučaju službeno ostao prvi zbog više osvojenih bodova na gren slemova, Mastersima i ATP finalu.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.