x

VJEČITI RIVALI

Đoković: Volio bih da me pamte po posvećenosti

Kad bih morao da izaberem Nadala ili Federera, vjerovatno bih izabrao Nadala zbog rivalstva, historije... – rekao je srbijanski as


Najbolji teniser na ATP listi Novak Đoković je u intervjuu za "National" istakao da bi bio zadovoljan kada bi na kraju karijere Rafael Nadal i on imali isti broj gren slem titula.

Gren slem titule

 - Bio bih zadovoljan kad bismo Nadal i ja na kraju imali isti broj gren slem titula. Volio bih da imam više pobjeda od svog najvećeg rivala, ali kad se bude podvlačila crta, čak i ako se zaustavim ovdje, a Nadal osvoji još deset slemova, moram da budem generalno zadovoljan“, rekao je Đoković i dodao:

- Možda će postojati mali dio mene koji će žaliti što nisam imao više od njega, ali na kraju, koliko je dovoljno? Znate na šta mislim? Pitam se, jer je to balansiranje profesionalnog sportiste. Biti u sportu koji je zahtjevan, sezona je duga, mnogo je prilika. Postoje četiri slema svake godine, imate prilike. Morate imati takmičarski um, morate imati snagu, mentalni pristup vuka, da budeš gladan, jer vas to pokreće, bar mene. Ali u isto vrijeme, ima vremena da se balansira i kaže: ‘U redu, dosta je postignuto, moraš biti ponosan, zahvalan, skroman’. Sa obje vrste ličnosti morate da se nosite i sa kojima morate da živite u isto vrijeme - istakao je Đoković.

Najveći rival

Na pitanje ko je njegov najveći rival, srbijanski as je odgovorio:

- Kad bih morao da izaberem Nadala ili Federera, vjerovatno bih izabrao Nadala zbog rivalstva, historije, uloga koji postoji kada igramo, posebno u finalu gren slema. Volio bih da me pamte po posvećenosti. Sve se vrti oko toga. Pokušavate da napredujete, budete posvećeni, rastete, usavršavate. Da postanete bolji, poboljštate – rekao je Đoković, koji će u drugom kolu turnira serije ATP 500 u Dubaiju igrati sa boljim iz duela koji igraju Konstant Lestijen i Talon Grikspor.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.