x

POKRENUTA ISTRAGA

Doktor osumnjičen za smrt Maradone: Policija mu upala u kuću i izvršila raciju! Prijeti mu duga robija!

Lični ljekar Dijega Armanda Maradone, Leopoldo Luke, nalazi se pod istragom zbog smrti slavnog Argentinca. Tužilaštvo u Argentini pokrenulo je istragu poslije svjedočenja Maradoninih kćerki - Dalme, Đanine i Jane. Sumnja se da Leopoldo liječenje nije obavljao savjesno i po protokolu. Navodno, njegov nemar uticao je na smrt fudbalske legende.

Policija je izvršila racije u ordinaciji hirurga i njegovom domu. Tom prilikom konfiskovana je dokumentacija vezana za liječenje i brigu o slavnom fudbaleru.

Oko 60 pripadnika policije učestvovalo je u ovoj akciji. Luke će u ponedjeljak izaći pred sudiju i moraće da odgovori na mnoga sporna pitanja.

Optužen je da nije preuzeo sve mjere kako bi pomogao svom pacijentu i da ga je prerano otpustio iz bolnice. Porodica je bijesna jer uz Maradonu nije bio ljekar specijalista 24 sata, ispred kuće nije bilo ambulantnih kola i nisu imali defibrilator.


Luke bi mogao da bude optužen za ubistvo iz nehata.

Maradona je 15-ak dana prije smrti operisao hematom na mozgu, a pušten je iz bolnice jer je dobio preporuku da bolničku terapiju nastavi kod kuće, prenose argentinski mediji.

Luke tvrdi da je uradio sve što je u njegovoj moći da produži život slavnom asu.


"Dijego je mrzio ljekare, psihijatre, bio je težak bolesnik. Ja sam s njim imao drugačiji odnos, jer sam mu bio i prijatelj. Moja uloga je bila da mu pomognem da razumije šta mu je potrebno i kakva njega mu je potrebna", rekao je Luke.

On je demantovao da je Maradona liječen pogrešno.

"Sve je urađeno kako treba. Ja sam mu produžio život vremenom koje sam provodio s njim. Svi znaju kroz šta sam sve s njim prolazio. Ponosan sam što sam bio uz njega u najtežim trenucima, kada nikoga nije bilo. Dok je Dijego bio dobro, svi su bili u blizini, kada je bio u lošem stanju, bio sam samo ja", tvrdi Luke.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.