x

Doktoru Draganu Stevanoviću prekinut angažman u Općoj bolnici Sarajevo nakon kritika na zdravstveni sistem!

Direktor Opće bolnice u Sarajevu Zlatko Kravić prekinuo je angažman doktoru Draganu Stevanoviću koji se odazvao na poziv i odlučio pomoći kolegama u borbi protiv koronavirusa.

Kako je za portal Klix.ba potvrdio doktor Stevanović, Kravić mu se zahvalio na dosadašnjoj pomoći i zamolio da više ne dolazi jer su javne kritike koje je proteklih dana javno uputio u vezi situacije sa zdravstvenim sistemom i smjenama koje su pokrenute upravo bile povod takve odluke.


"Direktor Kravić je procijenio da mogu nanijeti više štete Općoj bolnici nego koristi s obzirom na to da previše pričam o radu političara i moćnika i uredu ja sam to sve prihvatio ne zamjeram direktoru znam da se mora brinuti o toj ustanovi kako bi ona opstala. Zamolio me da više ne dolazim i ja to prihvatam. Nemam nikakav otklon prema svojoj bivšoj ustanovi i gospodinu Kraviću. Razumijem u kakvoj je trenutno situaciji", naglasio je doktor Stevanović.


Doktor Stevanović je naglasio da se odmah odazvao i ponudio privremeni angažman u Općoj bolnici Sarajevo kako bi pomogao u borbi protiv koronavirusa, ali je isto tako dodao da nije mogao šutjeti na trenutnu situaciju u zdravstvenom sistemu, ali i kriznim štabovima u Kantonu Sarajevo, koji prema njegovom mišljenju, nisu dovoljno spremni odgovoriti krizi.

"Ja zaista ne mogu biti ničiji simpatizer, mogu samo pričati konkretno šta mislim, moj angažman ne prestaje s odlaskom iz Opće bolnice, ja ću i dalje se boriti da se suzbije širenje koronavirusa. Mnogo je u ovom proteklom periodu bilo političkih igara oko smjena direktora, zatim čuvanja koalicija i vjerovatno je zbog toga svega što sam kritikovao direktor Kravić procijenio da mu mogu samo donijeti štetu. Nadam se da i on razumije da ja nikada nisam i neću moći sjediti i gledati šta ovi stručnjaci rade na raznim nivoima sistema", dodao je doktor Stevanović.


Doktor je naglasio da je trenutna politička scena u Kantonu Sarajevo podijeljena između vlasti i opozicije nakon čega se, kako je naveo moraju poštovati mjere i oni ljudi koji ih donose samo zbog toga što su trenutno na vlasti, a da se oni koji ne participiraju u njoj zapravo trebaju ignorisati.

"Ja sam delegat u Domu naroda i mislim da je moja dužnost barem na ovakav način da ukazujem na sve greške koje se prave. Zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo je prije nekih šest godina narušen ozbiljno jer imate institucije koje formalno vladaju, ali i one koje su neformalne, ali suštinski upravljaju sistemom i tako. Međutim i krizni štabovi koji su sada oformljeni samo nalože određene mjere bez ikakvog pitanja postoje li svi kapaciteti i mogućnosti da se one realizuju. Takvim načinom se ne pobjeđuje kriza", zaključio je doktor Stevanović.

.




(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.