x

DOLAZI NAM I SNIJEG? Temperature padaju za VIŠE OD 15 stepeni, čeka nas velika promjena vremena!

Snažan anticiklon koji već duže vremena održava stabilno i suho vrijeme idućih će dana postepeno slabiti, a srednjom i sjevernom Evropom u petak i subotu će proći će hladan front koji će donijeti osjetno osvježenje.

Portal neverin.hr najavljuje da će na području Balkana u srijedu, četvrtak i petak prevladavati pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, sa rijetkim slučajevima pljuskova.

Hladan front povezan sa ciklonom na sjeveru Evrope u subotu će zahvatiti i naše krajeve.


Tako nas u subotu očekuje jače naoblačenje sa sjeverozapada, kiša, pljuskovi i grmljavina uz nagli pad temperature vazduha, pogotovo na sjeveru i zapadu.

U subotu će temperature zraka na Balkanu biti niže i za 15 stepeni u odnosu na petak, pa će se u poslijepodnevnim satima kretati od 10 do 15 stepeni Celzijusa.


Vrijeme će se već u drugom dijelu subote sa zapada smirivati, a nedjelja će donijeti ponovo sunčanije vrijeme uz blagi porast dnevnih temperatura vazduha.

Međutim, ponedjeljak će biti u znaku dolaska nove, još izraženije promjene vremena. Očekuje nas novo naoblačenje uz kišu i novi pad temperature.


- Hladan vazduh će prodrijeti dublje na evropski jug i jugoistok. S obzirom da do tada ima još 6 do 7 dana, detaljnije prognoze treba još uvijek uzimati sa rezervom - navodi Neverin.hr.

Promjena vremena početkom iduće nedjelje donijeće znatno svježiji vazduh sa sjevera evropskog kontinenta, tako da ćemo tokom iduće nedjelje u planinama izmjeriti i prve "minuse". Iako je još daleko za prognozu padavina, u slučaju dužeg zadržavanja padavina, moguć je i prvi snijeg u visinama iznad 1.400 metara.


(neverin.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.