x

Egzotična destinacija

Dominikanska Republika, oaza vječne ljepote

Osim opuštanja ovdje se možete zabaviti na brojnim vodenim aktivnostima. 

Dominikanska Republika poznata je kao oaza vječne ljepote koja nikada ne može dosaditi. Svaki pedalj ove prekrasne zemlje odiše određenom dozom egzotike i svaki pogled na lokalno stanovništvo govori koliko se taj dio svijeta razlikuje od ostatka. Dominikanska Republika graniči s Haitijem, a poznata je po bogatom i zanimljivom sadržaju.

Cijela privreda se oslanja na turizam, što i nije tako loše obzirom da se radi o jednom od popularnijih turističkih odredišta gdje svake godine navrati velik broj turista. Podijeljena je na trideset i jednu provinciju, dok je glavni grad nacionalni okrug.


Iz bogate ponude dobro je izdvojiti nekoliko lokacija. Punta Cana je na prvom mjestu, a radi se o glavnom turističkom odredištu Dominikanske Republike poznatom po dugoj pješčanoj plaži. Osim opuštanja ovdje se možete zabaviti na brojnim vodenim aktivnostima.

U sklopu plaže pored terena za razne aktivnosti nalaze se i barovi koji su tu da pruže osvježenje u bilo koje doba dana, a tokom noći nezaboran provod uz lude ritmove. Klubovi na plaži garantiraju vrhunski provod do kasnih jutarnjih sati.


Ne propustite posjetiti glavni grad Santo Domingo poznat kao najmnogoljudniji grad na Karibima.

Nacionalni park Isola nudi raznovrstan sadržaj unutar kojeg se nalazi Saona, skoro pa nenaseljen otok bogat pješčanim plažama, kokosovim palmama, tirkiznim morem te prirodnim bazenima gdje se možete diviti morskim zvijezdama.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.